Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Procházka chce s odborníkmi pripraviť tieňový rozpočet

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Nezaradený poslanec Radoslav Procházka chce pripraviť tieňový návrh štátneho rozpočtu na rok 2014. Chce ho pripraviť spolu s odborníkmi a s regionálnymi lídrami, ako alternatívu k vládnemu návrhu rozpočtu.

„Za mimoriadne dôležité považujem, aby sa na takejto snahe aktívne podieľali aj nositelia praktickej komunálnej skúsenosti z regiónov. O spoluprácu s nimi usilujem už dlhodobo. Týchto ľudí chcem zapojiť do prípravy tieňového návrhu štátneho rozpočtu, ako projektu, ktorý ľudom miesto inflácie tlačoviek ponúkne zrozumiteľnú predstavu o tom ako chceme, aby štát fungoval,“ povedal Procházka.

Pri tomto projekte chce Procházka spolupracovať aj s Jozefom Kollárom. „S Kollárom počítam do projektu ako odborníkom na financie, nie ako straníckym funkcionárom,“ povedal Procházka. Kollár má v utorok oznámiť, či odíde z SaS.

Procházka myšlienke na novú stranu odoláva a je odhodlaný v tom aj vytrvať. „Spolupráca ľudí, ktorí majú záujem  o generačnú a mentálnu obrodu slovenskej politiky totiž nemusí a v tejto fáze by ani nemala mať podobu novej politickej strany,“ dodal. Procházka vo februári odišiel z KDH.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu