Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poslanci sa rozutekali na sviatky: Chcú lyžovať, pliesť korbáče a nájsť Lochnesskú príšeru!

Ivan Štefanec Zobraziť galériu (9)
Ivan Štefanec (Zdroj: archív I. Š, SITA)

BRATISLAVA – Zachovanie tradícií v rodinnom kruhu alebo výlet do snehom zasypaných hôr? Otázku, ako stráviť veľkonočné sviatky, ste si určite položili viacerí. Možno vás svojím programom inšpirujú samotní poslanci, ktorých sme vyspovedali, ako naložia s voľným časom počas Veľkej noci. Kým Matovič sa teší na pletenie korbáča, Štefanec na výlet za Lochnesskou príšerou.

 

Dušan Galis (Smer-SD)
Zobraziť galériu (9)
Dušan Galis (Smer-SD)

Vzhľadom na počasie na celom Slovensku budú ľudia viac športovať ako sa oblievať. Niekedy mám pocit, že je nezmyselné, ak dajú chlapci mladé dievča do potoka a oblievajú ho kýblami vody. Je to dosť tvrdé. Radšej nech si idú zašportovať, zalyžovať. Ja idem na Oravu a určite si zalyžujem na Kubínskej holi. Je tam úžasný svah a momentálne toľko snehu, takže sa teším, že sa tam stretnem aj s priateľmi.

 

 

Juraj Droba (SaS)
Zobraziť galériu (9)
Juraj Droba (SaS)  (Zdroj: SITA)

Tieto sviatky strávim s bratom, jeho rodinou a rovnako s tou mojou v slovenských horách. Časť šibacích rituálov absolvujeme v pondelok. Mám syna, ktorý má rok a pol, takže nech sa postupne učí. A je to jedna z tradícií, ktoré možno feministky kritizujú, ale mne sa veľmi páči. Od malička som chodil šibať, takže chcem, aby sa jej naučil aj môj syn. Ja som veľmi tradičný človek. Ak nájdeme na horách nejaký vhodný kostolík, tak pôjdeme aj do kostola.

 

 

Zsolt Simon (Most-Híd)
Zobraziť galériu (9)
Zsolt Simon (Most-Híd)

Počas sviatkov sa chystám byť doma s deťmi, pôjdeme k rodine poliať ženy. Zastávam názor, že ženu ani s kyticou udrieť, keď tak s niečím iným (smiech). Ale tak radšej tú oblievačku.

 

Ivan Štefanec (SDKÚ-DS)
Zobraziť galériu (9)
Ivan Štefanec (SDKÚ-DS)  (Zdroj: SITA)

Keďže som s rodinou málo, urobíme sme si so synom výlet na futbal do Anglicka, keďže zdieľame spoločnú vášeň pre šport. Chceme si pozrieť zápas Premier League a trošku sa poprechádzať po škótskych horách a okolo jazier. Dúfam, že uvidíme aj Lochnesskú príšeru. Radi poznávame nové miesta a verím, že to bude pekný zážitok. Budú to trošku netradične strávené veľkonočné sviatky. Manželku vyšibem až po návrate z výletu, to si neodpustím. Korbáčik a vodička musia byť. Samozrejme očakávam minimálne pekné vajíčko.

 

 

Igor Matovič (OĽaNO)
Zobraziť galériu (9)
Igor Matovič (OĽaNO)  (Zdroj: SITA)

Cez sviatky ideme na východ k svokrovcom a bude to šibačka, ako sa patrí. Na východe viac oblievajú, my zase tu na západe viac šibeme. My to preto zmixujeme a budeme šibať aj oblievať. Odkedy sa nám narodili dcérky Rebeka a Klárka, mám pasiu z toho, že mi idú vždy pomôcť natrhať prútiky a pýtajú sa ma: „Tatino, čo s tým budeš robiť?“ – A ja im hovorím: „Pomôžete mi upliesť korbáč.“ – a ony mi s radosťou pomáhajú pliesť ho, a potom ich s ním „zbijem“. Ja mám z toho radosť a koniec koncov si myslím, že aj ony majú radosť. Keď sa deťom podarí nájsť korbáč pred pondelkom, snažia sa ma s ním vyšibať.

 

 

Pavol Hrušovský (KDH)
Zobraziť galériu (9)
Pavol Hrušovský (KDH)  (Zdroj: SITA)

U nás je Veľká noc v znamení trojdnia – Zelený štvrtok, Veľký piatok a Biela sobota a potom polievací pondelok. Takže je to orientované viac duchovne, ale samozrejme k tomu patrí aj príprava na radosť, ktorá je vyvrcholením Veľkej noci. A potom sú na rade návštevy tých, ktorí sa nestihnú navštíviť počas iných období v roku. Polievačka je samozrejmosť – keď je teplo, tak s vodou, keď je zima, tak dámy trošku šetríme. V rodine by nastalo aj akési neporozumenie, keby som neprišiel polievať.

 

 

Martin Chren (SaS)
Zobraziť galériu (9)
Martin Chren (SaS)  (Zdroj: SITA)

Veľkú noc chcem stráviť hlavne oddychom, bude konečne po rokovaní parlamentu. Tento rok však nebudem stíhať šibať, pretože práve v pondelok na 1. apríla cestujem na dovolenku. (Kam sa chystá, nám však poslanec prezradiť nechcel.)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu