Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Studené počasie na Veľkú noc: Dážď, sneh, vietor a max. 7 stupňov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pokým vyznávači zimných športov si počas tohtoročných Veľkonočných sviatkov prídu na svoje, milovníkom tepla sa veľmi pozdávať nebudú. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu sa na nás žiadne krásne jarné počasie neusmeje.

Ak túžite po teple a slnečných lúčoch, budete sa musieť vyzbrojiť poriadnou dávkou trpezlivosti. V piatok nás totiž čaká veľká oblačnosť, na mnohých miestach dážď so snehom, alebo sneženie: Popoludní má prísť od západu k ubúdaniu zrážok a čiastočnému zmenšeniu oblačnosti, ale treba rátať aj s rizikom poľadovice. Nočná teplota sa bude pohybovať od +1 do -4, na severe okolo -6, denná teplota od 0 do +5 stupňov.

Ani v sobotu nás slnko veľmi nepoteší. Cez deň má byť prevažne zamračené počasie a na mnohých miestach sa môže vyskytnúť dážď, od cca 1000 m sneženie, čomu bude zodpovedať aj tvorba poľadovice. Nočná teplota klesne na +1 až -4, na severe okolo -7, denná vystúpi na 1 až 6 stupňov.

Počasie v nedeľu sa pravdepodobne inšpiruje predošlými dňami a má pre nás pripravenú iba oblačnú a zamračenú oblohu. Pršať má tentokrát na celom území Slovenska, od cca 1000 m dážď vystrieda sneženie. Nočná teplota dosiahne 0 až -6 stupňov, denná +2 až +7 stupňov.

A ako bude na šibačku? Kvôli chladnému vzduchu, ktorý k nám prenikne od severozápadu, sa teplého pondelka nedočkáme. Má byť premenlivá, postupne od západu zmenšená oblačnosť a veterno. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí +1 až -4, na severe miestami okolo -6 stupňov. Denná teplota to dotiahne na 2 až 7, na severe miestami okolo 0 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu