Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico prosí opozíciu: Už sa toľko nemodlite, aby bolo Slovensku zle

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) prosí opozíciu, nech sa už toľko nemodlí za to, aby Slovensku bolo zle. Požiadal ju o to počas dnešnej Hodiny otázok v parlamente. Zároveň ju vyzval, aby s vládou bojovala programom, a nie tým, že sa teší z krízy na Slovensku.

"Prosím, nemodlite sa toľko, aby Slovensku bolo zle. Porazte nás programom, alternatívou, ale netešte sa z toho, že je na Slovensku krízová situácia. Táto vláda krízovú situáciu nespôsobila," vyhlásil v pléne Fico. Na opozičných predstaviteľoch podľa neho vidno, ako len čakajú na zlé správy a tešia sa z nich. "Tešíte sa zo všetkých zlých čísiel, ktoré prichádzajú," adresoval opozícii premiér.

Poznamenal, že táto vláda snáď nerobí všetko zle, keď má Slovensko jeden z najnižších verejných dlhov či jeden z najvyšších hospodárskych rastov, aký sa v EÚ a eurozóne vyskytuje. Fico dodal, že jeho kabinet sa snaží okrem iného o to, aby dostal mladých ľudí do práce.

"Minister práce otvoril mimoriadne úspešný projekt, pokiaľ ide o zamestnávanie mladých ľudí, pre 3000 až 4000 mladých. A znovu tam dáme ďalšie zdroje, pokiaľ to bude potrebné, aby sme týchto ľudí dostali do práce," zdôraznil premiér. Vláda podľa neho robí celý rad konkrétnych prorastových opatrení, ktoré budú oznámené na zasadnutí rady solidarity v krátkom čase.

Šéf vládneho kabinetu si myslí, že v druhej polovici tohto roka by už mohli prichádzať len pozitívnejšie správy. "Slovensko má na to, aby sme sa mohli opäť sústrediť na priority sociálneho štátu," vyhlásil s tým, že nebude rešpektovať politiku opozície "čím horšie, tým lepšie". "Lebo to nie je politika," uzavrel Fico.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu