Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Bugár: Čaplovič pri CVČ vylial s vodou aj dieťa

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Poslanci strany Most-Híd chcú, aby obce boli povinné dať peniaze, ktoré dostávajú od štátu, centrám voľného času (CVČ). Ako upozornil dnes na tlačovej besede poslanec strany Andrej Hrnčiar, deti rodičov z obcí chodia do mesta do škôl i do CVČ.

Tieto deti sú však závislé od toho, či starosta obce, kde majú trvalý pobyt, finančné prostriedky, ktoré na toto dieťa dostane, poskytne CVČ, alebo nie. Ak nedá, tak buď dá na dieťa peniaze mesto, kde chodí dieťa do CVČ, alebo rodičia, alebo centrum vyhodí deti na ulicu, alebo CVČ zanikne.

Most-Híd chce, v novele zákona o štátnej správe v školstve a školskej samospráve, ktorú dnes predložil do parlamentu, aby rodič bol povinný obci, ktorá vydá všeobecne záväzné nariadenie, dať čestné prehlásenie o návšteve CVČ jeho dieťaťom. „Rodič sa rozhodne, do ktorého CVČ bude jeho dieťa chodiť, lebo on platí dane. Obec je financovaná z podielových daní rodičov a rodič má právo rozhodnúť, ktoré CVČ bude jeho dieťa navštevovať. V súčasnosti je to na vôli starostu a primátora,“ povedal Hrnčiar.

Podľa predsedu Most-Híd Bélu Bugára veci šité horúcou ihlou sa vypomstia. Takým bol aj vládnou väčšinou prijatý zákon o štátnej správe v školstve. „Sme za to urobiť poriadok, pretože niektoré CVČ využívali financie, ale nie zákonným spôsobom. Zákon však ohrozil CVČ, ktoré vykonávajú svoju činnosť podľa zákona. S vodou bolo vyliate aj dieťa,“ vyhlásil Bugár. Niektoré centrá sú podľa Bugára ohrozené, pretože obce nemajú povinnosť poskytnúť peniaze centrám.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu