Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fico: Chápeme záujem ľudí mať sa lepšie a viesť lepší život

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Podľa premiéra Roberta Fica netreba popri konsolidácii verejných financií zabúdať na legitímne záujmy ľudí. Tie sú však niekedy v kontraste s úspornými opatreniami jeho vlády.

Podľa premiéra Roberta Fica netreba popri konsolidácii verejných financií zabúdať na legitímne záujmy ľudí. Tie sú však niekedy v kontraste s úspornými opatreniami jeho vlády. "Chápeme to, čo ľudia na Slovensku hovoria, chápeme ich legitímny záujem mať sa lepšie a viesť lepší život," povedal dnes v Bratislave na slávnostnom podujatí pri príležitosti Svetového dňa sociálnej spravodlivosti Fico.
      
Ako dodal, vláda SR chápe, že bežní ľudia sa chcú mať lepšie, čo v ich ponímaní znamená napríklad vyšší dôchodok, prípadne vyššiu sociálnu dávku. Zároveň pripomenul zlú situáciu na slovenskom pracovnom trhu a rastúcu nezamestnanosť, ktorá podľa neho trápi viaceré európske krajiny.
      
Premiér sa poďakoval pracovníkom Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR, úradov práce, pobočiek Sociálnej poisťovne (SP) a Inšpektorátu práce a iných organizácií. Zároveň vyzdvihol ich prácu a úsilie. "Slovensko potrebuje kľud a sociálny zmier," vyhlásil Fico a pripomenul, že vďaka patrí aj šéfovi rezortu práce Jánovi Richterovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu