Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bugárovi kreslo podpredsedu parlamentu nechýba: Na to miesto som sa netlačil

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA - Predsedovi Mosta-Híd Bélovi Bugárovi nechýba kreslo podpredsedu Národnej rady SR, ktoré dlhé roky zastával. Na začiatku volebného obdobia sa oň sporil s Obyčajnými ľuďmi a nezávislými osobnosťami (OĽaNO). Pozíciu obsadila Erika Jurinová. Bugár jej pôsobenie veľmi hodnotiť nechce, zdá sa mu však, že nezastáva záujmy celej opozície, iba klubu OĽaNO.

Opozičný podpredseda parlamentu by podľa Bugára mal zastupovať celú opozíciu a nie iba vlastnú stranu. To bol aj jeden z argumentov, ktorý bugárovci používali na začiatku volebného obdobia, kedy sa pokúšali získať podpredsednícky post. Bugár na ňom trvá aj dnes. "Tvrdím, že je potrebné, aby na tomto poste bol človek, ktorý bude zastupovať celú opozíciu, nie iba vlastnú stranu. A nemal by robiť chyby, ktoré následne zneužíva vládna moc," doplnil líder Mosta-Híd.
      
Bugár tvrdí, že pri rokovaniach o podpredsednícke miesto netrval na tom, že ho musí obsadiť. "Ja som sa na to miesto netlačil," uviedol. Spor vznikol podľa neho preto, že líder OĽaNO Igor Matovič bez toho nemôže byť. "On vždy potrebuje spor, tak ho urobil," poznamenal Bugár. Na rokovanie podľa neho prišli všetky strany s požiadavkami, rokovali a OĽaNO prišli s tým, že podpredsednícky post patrí im. "Lebo majú o troch poslancov viac. Ale kde to je napísané? A potom vznikol spor, pri ktorom ma Matovič označil za chrapúňa a podobne," zaspomínal si Bugár.
      
Spor ukončila jeho strana, ktorá sa vzdala nároku na miesto vo vedení parlamentu. Bugár vtedy vyhlásil, že Most-Híd nemieni rozbíjať opozíciu a podporí kandidáta, na ktorom sa opozičné strany dohodnú. Matovič rozhodnutie Mosta-Híd privítal a do funkcie nastúpila Jurinová. Bugárovi kreslo nechýba. Byť len poslancom je podľa neho menšia zodpovednosť a nervozita. "Iste, bolo pohodlné byť podpredsedom parlamentu, všade ma vozili a podobne. Ale dnes jazdím sám a som spokojný," uzavrel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu