Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bugár: Opozícia nemôže byť úplne jednotná

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Opozícia nemôže byť úplne jednotná. Tvorí ju totiž veľa politických strán s rôznymi názormi. V rozhovore pre TASR to povedal predseda Mostu-Híd Béla Bugár, ktorému sa preto nepozdáva požiadavka Smeru-SD, aby opozícia pri personálnych voľbách či na mimoriadnych schôdzach vystupovala jednotne. Šéf Mostu-Híd zároveň poukazuje na to, že v zásadných otázkach ale väčšina opozície dokáže držať spolu.

"Je to ich (Smeru-SD, pozn.) hra, ktorou chcú dokázať, že opozícia nie je jednotná. Ale ona ani jednotná nemôže byť. Je tu veľa strán a platí koľko hláv, toľko názorov. Ale snažíme sa minimálne v najzávažnejších otázkach vytvoriť jednotný názor," uviedol Bugár. V určitých otázkach sa to väčšej časti opozície podľa neho darí.

"Darí sa nám to v Ľudovej platforme, v určitých otázkach vystupujeme ako jeden muž. V niektorých sa nám to darí rozšíriť aj na SaS, čo tiež nie je zlé. S pánom Matovičom boli pokusy, niektorí súhlasili, iní nie, takže to nemá význam," vysvetlil Bugár.

Nazdáva sa, že ak budú opozičné strany takto pokračovať, môžu vytvoriť základ viditeľnej spolupráce. "Je dôležité, aby ľudia videli, že sa tu vytvára alternatíva," vyhlásil predseda Mostu-Híd, ktorý spochybňuje aj záujem Smeru-SD o silného súpera na pravej časti politického spektra.

"Keby tu bol silnejší subjekt, tak by už s prepáčením behali na toaletu. Tak by sa zľakli. Opäť je to hra. Im dobre padne každý druhý deň povedať, že nemajú žiadnu opozíciu, ktorá by im oponovala. A keď oponujeme, tak podaktorí nás už aj urážajú," uzavrel Bugár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu