Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

OĽaNO chce zo štátnych peňazí financovať protikorupčnú jednotku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Opozičné hnutie OĽaNO použije časť z financií, ktoré dostane zo štátneho rozpočtu, na zriadenie vlastnej protikorupčnej jednotky. Pôjde o druhý väčší projekt financovaný z takmer päťmiliónového balíka za volebný výsledok po letnom premietaní filmu eŠtéBáK na Bratislavskom hrade.

"Podstatný predvolebný sľub OĽaNO bol, že budeme spoločne bojovať proti korupcii politikov na Slovensku. Protikorupčná jednotka bude skupina ľudí, ktorých jedinou úlohou bude boj proti korupcii, zbieranie podnetov od občanov a poradenstvo ľuďom," povedal šéf Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič. Tento projekt by chcel verejne predstaviť začiatkom budúceho roka.

Hoci má OĽaNO viac poslancov ako členov hnutia, podľa Matoviča o rozdelení peňazí rozhoduje celý poslanecký klub. Napriek tomu podľa jeho slov nepripadá do úvahy, že by si hnutie financovalo napríklad svoje sídlo. "Máme 15 poslaneckých kancelárií a všetko, čo robíme, sa deje v týchto priestoroch. Na čo by sme míňali peniaze na nejaké sídla a búchali sa do pŕs, aká sme politická strana?" zdôvodnil Matovič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu