Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Matovič rozdával darčeky: Poslancom Smeru a Malatinskému dal 84 fliaš Coly!

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Presne 84 fliaš Coca Coly dnes priniesol do Národnej rady (NR) SR poslanec za Obyčajných ľudí a nezávislé osobnosti Igor Matovič. Fľaše venoval 83 poslancom Smeru-SD a ministrovi hospodárstva Tomášovi Malatinskému (nominant Smer-SD).

"Vy ste urobili z parlamentu konšpiračný byt," skonštatoval Matovič v rozprave k druhému čítaniu o novele zákona o podpore obnoviteľných zdrojov energie (OZE) počas toho, ako jeho kolegovia nosili fľaše Coly do rokovacej sály a kládli ich pred ministra Malatinského.

Matovič takto poukazoval na pasáž zo spisu Gorila, podľa ktorej sa mal údajne Robert Fico stretnúť v konšpiračnom byte s finančníkom Jaroslavom Haščákom a piť pri tom Colu. Smer-SD si tak podľa Matoviča "so všetkou aroganciou robí najšpinavšie biznisy v rokovacej sieni, v ktorej by mali byť poslanci v prvom rade spravodliví". Matovič takto kritizoval novelu zákona o OZE, ktorá je podľa opozície šitá na mieru finančnej skupine Penta a jej podniku Paroplynový cyklus.

"Na tom nie je nič v prospech občanov Slovenska," doplnil Matovič. Poslancom Smeru-SD preto odkázal, že tí, ktorí nájdu v sebe svedomie a odhodlanie, že nezahlasujú za tento zákon, tých OĽaNO prijme vo svojom klube. "Budete mať u nás azyl," podotkol.

Poslanec Smeru-SD Maroš Kondrót sa ministra Malatinského zastal a kritiku na jeho adresu označil na nekorektnú. Bezdôvodne sa podľa neho vopred spochybňujú jeho kroky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu