Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Poslanci budú rokovať aj v pondelok, kritizovaná novela zatiaľ ostáva

Minister vnútra Robert Kaliňák a poslanec za hnutie OĽaNO Igor Matovič počas Hodiny otázok v NR SR.
Minister vnútra Robert Kaliňák a poslanec za hnutie OĽaNO Igor Matovič počas Hodiny otázok v NR SR. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR budú musieť prísť na rokovanie parlamentu netradične aj v pondelok (17. 12.). V tieto dni sa zvyčajne nerokuje a členovia snemovne sa z víkendov do práce vracajú až v utorok. Dôvodom zmeny je podľa predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD) rozsah ešte neprerokovaného programu aktuálnej schôdze.

Ako dnes povedal po skončení grémia predseda poslaneckého klubu OĽaNO Jozef Viskupič, Paška im oznámil, že sa má schôdza skončiť v stredu (19. 12.) bez ohľadu na to, koľko neprerokovaných bodov ostane. Tie by sa presunuli na novoročnú schôdzu, ktorá začína 29. januára.

Viskupič zároveň uviedol, že vládny Smer-SD zatiaľ nestiahne ostro kritizovanú novelu zákona o podpore obnoviteľných zdrojov energie, ktorá je podľa opozície šitá na mieru finančnej skupine Penta. Podľa Viskupiča však Smer-SD pripúšťa možnosť, že sa druhé čítanie, a tým aj definitívne hlasovanie o právnej norme uskutoční až na ďalšej schôdzi. Novela sa totiž prerokúva v zrýchlenom režime a snemovňa by ju tak mohla prijať ešte na aktuálnom rokovaní.

Úrad vlády SR následne informoval, že premiér Robert Fico (Smer-SD) sa dohodol s predsedom NR SR Pavlom Paškom, že o návrhu novely zákona o podpore obnoviteľných zdrojov energie sa vzhľadom na viaceré vznesené výhrady nebude hlasovať, kým sa situácia okolo tohto zložitého zákona nevyjasní.

"Predseda vlády SR zároveň vyslovuje počudovanie nad kritikou či dokonca rozhorčením súčasnej pravicovej opozície, ktorá v čase, keď bola pri moci, dala Pente viaceré strategické spoločnosti, vrátane Paroplynového cyklu," uviedol Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu