Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poslanci sa vykašľali na ľudí: Na otázky po voľbách neodpovedali!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Internetový projekt NapíšteIm.sk, prostredníctvom ktorého môže verejnosť posielať verejne otázky a odkazy poslancom parlamentu a samospráv, slovenských politikov nezaujal.

Po marcových parlamentných voľbách neodpovedali ani na jednu zaslanú otázku. Celkom ich pritom ľudia približne rok od spustenia projektu odoslali viac ako 160.

Najviac otázok podľa zverejnenej štatistiky za celé obdobie dostal predseda OĽaNO Igor Matovič (17 odkazov), šéf SaS Richard Sulík (16) a súčasný premiér Robert Fico (13). Z nich aspoň na jednu otázku odpovedal iba predseda liberálov, no aj ten ešte v predvolebnom období. Po marcových voľbách, on ani žiaden iný oslovený poslanec už na otázky zaslané cez web nereagoval.

Totožný projekt (Napištejim.cz) pritom aktívne využíva verejnosť v susednom Česku, kde sa ľudia svojej odpovede na otázky dočkajú omnoho častejšie. Napríklad novovymenovaná česká ministerka obrany Karolína Peake reagovala na 175 z 354 odoslaných správ a minister zahraničných vecí Karel Schwarzenberg na 86 z 261 správ. V tejto aktivite nezaostávajú ani poslanci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu