Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Prvýkrát zasadala Čaplovičova rada pre zmeny v školstve

Dušan Čaplovič
Dušan Čaplovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nová Rada pre systémové zmeny v školstve, ktorú zriadil minister školstva Dušan Čaplovič, dnes prvýkrát zasadla. Rada vznikla na základe odporúčania Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) a má reagovať na mnohé návrhy týkajúce sa zlepšenia súčasného stavu v školstve.

„Táto rada bude prichádzať s rôznymi námetmi a vyjadrovať sa bude k zmenám, ktoré nevyhnutne potrebuje naše školstvo. Nebude sa preto venovať len regionálnemu či vysokému školstvu, ale systému ako celku,“ povedal hneď na začiatku zasadania minister.

Čaplovič zdôraznil, že v rade budú pôsobiť osobnosti, a nie zástupcovia organizácií. Ide o ľudí, odborníkov, ktorí úspešne pôsobia v ekonomike, podnikaní, finančníctve či verejnej správe, a preto minister Čaplovič verí, že ich postoje budú reprezentatívne a ambiciózne a svojím aktívnym prístupom budú formovať moderný školský systém.   

Predsedom rady je minister školstva a na dnešnom zasadaní schválila svoj štatút. V 11-člennej rade sedia napríklad prezidentka Študentskej rady vysokých škôl Katarína Stoláriková, prezident Študentskej rady stredných škôl Slovenskej republiky Andrej Barborka, zakladateľka projektu INFOVEK Slovensko Beáta Brestenská, bývalý poslanec za HZDS Miroslav Maxon, šéf Inštitútu finančnej politiky Martin Filko či podpredseda školských odborárov Martin Maták.

Výstupy z rokovaní rady následne prerokuje školská štvorpartita a napokon i Hospodárska a sociálna rada SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu