Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Učitelia to vláde "vyzdobili": Pred úrad postavili stromček obvešaný škatuľami!

Vládna vianočná nádielka pre školstvo Zobraziť galériu (5)
Vládna vianočná nádielka pre školstvo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vianočný stromček vyzdobený prázdnymi plastovými škatuľami - to podľa učiteľov Základnej umeleckej školy Júliusa Kowalského symbolizuje vládnu vianočnú nádielku pre školstvo.

 Preto dnes 16 pedagógov z tejto školy pred Úrad vlády SR postavilo takto vyzdobenú borovicu a zaspievali vianočné koledy.

"To je darček vlády pre školstvo," povedala jedna z učiteliek Gabriela Badinová. Podľa nej práve takéto prázdne darčeky symbolizujú to, čo od vlády dostali, keďže ich požiadavky neboli naplnené.

"Rozhodli sme sa takto, pretože si myslíme, že cieľ štrajku, ktorým bolo primárne systémové financovanie a systémové riešenie problémov školstva, sa momentálne zvrhlo už len na hádanie sa o percentá na platy učiteľov," povedala Badinová. Očakávajú, že odborári budú stáť za pôvodnými požiadavkami štrajku a budú tlačiť na vládu, aby boli prijaté.

ZUŠ J. Kowalského spolu s banskobystrickým Gymnáziom Mikuláša Kováča dnes držia štrajkovú štafetu nespokojných škôl, ktoré nesúhlasia so spôsobom ukončenia učiteľského štrajku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu