Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Štefanec roztrhal návrh rozpočtu: Trhací kalendár z neho mala spraviť vláda

 Ivan Štefanec
Ivan Štefanec (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Vláda roztrhala rozpočet na budúci rok ešte skôr, ako sa o ňom začalo rokovať v Národnej rade (NR) SR. Vyhlásil to dnes v rozprave k zákonu roka podpredseda opozičnej SDKÚ-DS Ivan Štefanec. Na záver svojho vystúpenia roztrhal návrh rozpočtu a napodobnil tak premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý tak urobil ešte v lete s tohtoročným rozpočtom schváleným predchádzajúcou vládou.

"Je naozaj hanba, čo predvádza vládna strana. Sama trhá rozpočet, ktorý do parlamentu predložila," myslí si Štefanec. Odvolával sa pritom na aktuálne odhady nižších daňových a odvodových príjmov. Výpadok v objeme 260 miliónov eur chce Smer-SD vyriešiť pozmeňujúcim návrhom, ktorý dnes v pléne predložil šéf finančného výboru Daniel Duchoň.

Opozícia podľa Štefanca už dlhšie upozorňuje, že zvyšovanie daní nemusí kabinetu priniesť toľko peňazí, koľko si od týchto opatrení sľuboval. "Vláda nepláta diery v rozpočte šetrením na sebe a svojich ministroch, len na úkor ľudí, zvyšovaním daní, odvodov, poplatkov. Logickým dôsledkom takýchto opatrení, ku ktorým sa pridáva zásadné zhoršenie Zákonníka práce, je len menej pracovných miest v krajine," myslí si podpredseda SDKÚ-DS.

Ministrovi financií Petrovi Kažimírovi (Smer-SD) Štefanec vytkol, že už na začiatku jeho vystúpenia k rozpočtu, prvého z radov opozície, odišiel zo sály a na mieste predkladateľa ho nahradil minister obrany Martin Glváč (Smer-SD).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu