Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Štefanec hodnotí: Máme za sebou turbulentných, ale úspešných dvadsať rokov

Ivan Štefanec
Ivan Štefanec (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Slovensko má podľa podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Štefanca za sebou 20 rokov turbulentného, ale úspešného slovenského príbehu. Ako povedal, z neho je jednoznačné poučenie i veľká inšpirácia pre budúcnosť v tom, že sa dá zvládnuť aj ťažká situácia vlastnými silami, keď si veríme.

„Pred nami je nielen rok 2013, ale aj obdobie, ktoré musíme zvládnuť napriek tomu, že sa momentálne v našej krajine presadili lacné sľuby istôt. Som si istý, že je len otázkou času, kým ľudia pochopia, že väčšina uverila len prázdnym rečiam socialistov, ktorí nikdy nezlepšili životy ľudí, ale doviedli krajinu len k úpadku,“ vyhlásil.

Podľa Štefanca sa stačí pozrieť na zákon roka – štátny rozpočet a je jasné, kam to socialisti ťahajú a čo nám hrozí v roku 2013. „V prvom rade nárast nezamestnaných, pretože zrušenie rovnej dane, najvyššie dane v regióne V4, rapídne zvýšenie odvodov a poplatkov ako aj zhoršenie pracovného práva bude vyháňať prácu zo Slovenska,“ uviedol s tým, že logickým dôsledkom bude nižší výber daní a problémy v štátnej kase. „Je škandalózne, že socialisti rezignovali na výber daní, čoho dôkazom je pokles výberu dane z pridanej hodnoty – napriek rastúcej spotrebe má byť výber v roku 2013 o 680 miliónov eur nižší ako v roku 2011,“ povedal. Podľa neho je do neba volajúce, že štát je jediný, kto nešetrí a zvyšuje počet zamestnancov vo verejnej správe.

Riešenia pre zlepšenie života ľudí stále existujú a SDKÚ-DS ich bude trpezlivo presadzovať. „Popri zodpovednom hospodárení s peniazmi ľudí je to podpora vzdelania a vzdelávania, rozvoj informatizácie a budovanie infraštruktúry. Stále máme obrovské možnosti pre čerpanie európskych zdrojov a je len na nás, aby sme správne nastavili priority a využitie týchto prostriedkov pre zlepšenie života našich ľudí,“ povedal. Podľa neho kľúč k ďalšiemu rozvoju Slovenska je vo využívaní tvorivého potenciálu našich schopných ľudí, ktorým je potrebné vytvoriť jasné pravidlá motivácie. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu