Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Únik dokumentu z ministerstva obrany: Obvinenia z cenzúry!

Minister Martin Glváč Zobraziť galériu (2)
Minister Martin Glváč

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany chce údajne zatvoriť ústa svojim úradníkom. Anonym nám zaslal do redakcie dokument, ktorý hovorí o usmerňovaní komunikácie v tomto rezorte. Obrana to odmieta. Tvrdí, že je to nezmysel a usmernenie nie je žiadnou novinkou.

„Je nám ľúto, že niekto jednotnú mediálnu politiku nechápe. Pri takom veľkom počte zamestnancov a širokom spektre problematiky je jej nastavenie ideálne a logické. Ide o štandardný postup, ktorý sa používa tak v štátnej, ako aj súkromnej oblasti. Jedným z dôvodov jej platnosti je aj reorganizačná zmena, pri ktorej sa menili názvy odborov a oddelení,“  povedala nám hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková. Zároveň uviedla, že ministerstvo obrany je druhý najväčší rezort na Slovensku, pod ktorý patrí aj množstvo organizácií, ktoré komunikujú s novinármi.

Podľa hovorkyne nejde o žiadnu novinku, podobné usmernenie platilo aj za predchádzajúceho vedenia, keď ministerstvo riadili Ľubomír Galko a Iveta Radičová. Usmernením sa má podľa ministerstva zabezpečiť, aby informovanie bolo čo najefektívnejšie a aby nedochádzalo k duplicitnému vydávaniu informácií.

„Našim cieľom je,  aby verejnosť dostávala presné a nie skreslené informácie. Jednotná mediálna politika je dôležitá aj vo vzťahu k zahraničným partnerom v súvislosti s našim pôsobením na medzinárodnej úrovni,“ dodala Balleková.Zaujímavosťou je, že podľa našich informácií na ministerstve obrany mali v minulosti dokonca pokyn, že sa nemohli šíriť a zverejňovať informácie o pohybe exministra Galka.

Dokument MO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu