Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

SaS: Za katastrofálny stav v justícii je zodpovedný Smer

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Za katastrofálny stav v slovenskej justícii je zodpovedný v prvom rade Robert Fico a jeho strana Smer-SD, lebo kľúče od slovenskej justície odovzdali Štefanovi Harabinovi.

Povedal to dnes predseda SaS Richard Sulík po tom, ako vládny Smer-SD neumožnil otvorenie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorom chcela opozícia odvolať ministra spravodlivosti Tomáša Boreca.

"Chápem, že o tom v Smere nechcú diskutovať, lebo by im bolo nepríjemné to počúvať. Pripomínam, že Harabin sa v roku 2006 stal ministrom spravodlivosti a vykreoval si svoju Súdnu radu, ktorá ho neskôr zvolila za predsedu Najvyššieho súdu SR. Za toto nesie zodpovednosť Robert Fico. Borec je tam len niečo ako biely kôň," povedal Sulík.

Pri samotnom hlasovaní o vyslovení nedôvery Borecovi by sa poslanci SaS podľa jeho slov zdržali. "Je tam šesť mesiacov, ja ho vnímam ako slušného človeka, nemá žiadne kauzy a po šiestich mesiacoch nemôže mať ani výrazné výsledky," vysvetlil Sulík.

Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) rozhodol o odložení mimoriadnej schôdze na utorok (20.11.) ráno po dvoch neúspešných pokusoch o jej otvorenie. V sále bolo pri prezentácii len 69 poslancov, na uznášaniaschopnosť parlamentu je potrebných aspoň 76. Pri prvom pokuse chýbali opozícii desiati poslanci, z vládneho Smeru-SD ich bolo neprítomných až 71. Podobne to bolo aj pri opakovanom pokuse.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu