Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sulík: Jahnátkova pasivita môže naše poľnohospodárstvo zničiť

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Spoločná poľnohospodárska politika (CAP) Európskej únie (EÚ) je podľa predsedu opozičnej SaS Richarda Sulíka pre Slovensko jednou z najcitlivejších politík.

"SaS nepovažuje dotácie za správne a sme proti nim. Ale ak je raz európske poľnohospodárstvo riadené takýmto spôsobom, majú byť rozdeľované spravodlivo, na základe rovnakých a férových pravidiel," upozornil dnes Sulík s tým, že v januári 2014 vstúpi do platnosti nová CAP, ktorá bude platiť do roku 2020.

Koncom októbra 2011 podľa podpredsedu SaS Ľubomíra Galka usporiadal eurokomisár pre poľnohospodárstvo Dacian Ciolos prvú diskusiu o navrhovanej reforme CAP. "Je osem mesiacov po voľbách a Slovensko ešte stále nepredstavilo svoju pozíciu. Osem mesiacov a minister poľnohospodárstva Ľubomír Jahnátek nebol schopný povedať, čo všetko robí preto, aby našich výrobcov nevytláčali z obchodov zahraniční, ktorí sú lacnejší, a to všetko len preto, že vo svojich krajinách dostávajú podstatne vyššie dotácie," zdôraznil.

"V tejto chvíli si nemáme dôvod sťažovať na to, že nám Brusel nedopraje. Ale môžeme a musíme si sťažovať na nečinnosť nášho ministra. On by mal bojovať za čo najlepšie podmienky. Ale práve jeho pasivita môže naše poľnohospodárstvo zničiť," dodal Galko.

"Sám ukázal svoje kvality na Ministerstve obrany SR. Je podpredsedom strany, ktorá v politike dokázala jedno - odvolať sama seba. K takýmto ľuďom nemá vôbec význam sa vyjadrovať," reagoval na Galkovu kritiku o pasivite šéf minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek (nominant Smeru-SD).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu