Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Borec: Za parlamentnú matematiku nezodpovedám, som pripravený diskutovať

Tomáš Borec
Tomáš Borec (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister spravodlivosti Tomáš Borec (nominant Smeru-SD) odmieta kritiku predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša, že nechce diskutovať o stave justície. Vyhlásil to dnes po tom, ako vládny Smer-SD zablokoval otvorenie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chcela opozícia Boreca odvolať.

"Ja som pripravený na debatu o justícii. Dôvody, ktoré sú na strane opozície, však nemajú žiaden vecný základ. Chápem to ako politickú potrebu. Som tu, som pripravený diskutovať, no nezodpovedám za parlamentnú matematiku. Neviem, prečo pán Frešo povedal, že som odmietol debatu," upozornil minister.
      
"Nastal okamih, kedy sme chceli dvakrát v NR SR diskutovať a pán minister Borec diskusiu odmietol z dôvodov neakceptovateľných. Každý vie, aký neporiadok je v súdnictve, neverím, že niekto nie je pobúrený tým, čo sa deje Michalovi Kováčovi, filmárke Zuzane Piussi či rozsudkom v kauze Štefan Harabin a prokuratúra," vyhlásil Frešo.
      
Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) dnes rozhodol o odložení mimoriadnej schôdze na utorok (20.11.) ráno po dvoch neúspešných pokusoch o jej otvorenie. V sále bolo pri prezentácii len 69 poslancov, na uznášaniaschopnosť parlamentu je potrebných aspoň 76. Pri prvom pokuse chýbali opozícii desiati poslanci, z vládneho Smeru-SD ich bolo neprítomných až 71. Podobne to bolo aj pri opakovanom pokuse.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu