Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Kadúc: Zasadnutie NR SR maril Smer úmyselne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vládny Smer-SD dnešné zasadnutie parlamentu zmaril úmyselne, tvrdí to poslanec hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Miroslav Kadúc.

Ako sa ďalej uvádza v reakcii poslanca OĽaNO na zmarenú schôdzu Národnej rady SR o vyslovení nedôvery ministrovi spravodlivosti Tomášovi Borecovi, "občania sa dnes môžu legitímne pýtať, prečo ostala väčšina stoličiek Smeru prázdnych". Kadúc zároveň kladie otázku "Čo by urobil zamestnávateľ, keby jeho zamestnanci neprišli do práce, tak ako dnes väčšina poslancov Smeru?"

Argument, že Smer dodal pre opozíciu dostatok poslancov, koľko by bolo treba v prípade plnej účasti opozície, nie je podľa poslanca OĽaNO namieste, keďže "aj niektorí z opozičných poslancov už vopred avizovali, že odvolanie ministra Boreca nepodporia", dodáva sa v stanovisku, o ktorom informoval asistent hnutia OĽaNO Matúš Kollár.

Minister spravodlivosti Tomáš Borec mal dnes ako prvý člen druhého kabinetu Roberta Fica čeliť odvolávaniu v parlamente, ale Národná rada SR ani na druhý pokus nebola uznášaniaschopná. Schôdza o vyslovení nedôvery ministrovi spravodlivosti Tomášovi Borecovi sa po dnešnom neúspešnom pokuse začne v utorok o 9:00. Návrh na vyslovenie nedôvery Borecovi podali opozičné strany KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS po tom, ako vládny Smer-SD v stredu 14. novembra zablokoval rokovanie mimoriadnej schôdze k stavu v justícii.

Vláda podľa Fica má záujem, aby sa v NR SR diskutovalo o situácii v slovenskej justícii, ale neexistuje žiadny dôvod, aby bol odvolávaný minister spravodlivosti. Schôdza o vyslovení nedôvery ministrovi spravodlivosti Tomášovi Borecovi sa začne vtedy, ak na ňu prídu všetci poslanci opozície. V takom prípade dodá podľa premiéra aj Smer-SD potrebný počet hlasov poslancov, aby bola NR SR uznášaniaschopná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu