Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

SaS: Smer nemieni robiť nič pre zlepšenie prístupu ľudí k spravodlivosti

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA - Vládny Smer-SD napriek všetkým svojim rečiam o istotách, nemieni robiť nič pre zlepšenie prístupu občanov k spravodlivosti. Uviedol to predseda SaS Richard Sulík v reakcii na to, že sociálni demokrati nepodporia program mimoriadnej schôdze parlamentu, ktorá sa má zaoberať stavom justície, a tým znemožnia rokovanie.

Liberáli zdôrazňujú, že spravodlivosť je jedna z kľúčových istôt civilizovanej spoločnosti. "Totalitné strany vedeli veľmi dobre, prečo ju ľuďom upierali," poznamenal Sulík. SaS podľa jeho slov bez ohľadu na mimoriadnu schôdzu "vyjadruje znepokojenie nad stavom justície, ale aj ocenenie a povzbudenie sudcom, ktorí svoje povolanie vykonávajú zodpovedne a čestne".

Sulík pripomenul, že Smer-SD sa nechce zaoberať registrovanými partnerstvami či stavom justície, lebo sú podľa sociálnych demokratov na programe dôležitejšie témy. Šéf liberálov sa nazdáva, že vládnuca strana sa týmito vysvetleniami iba "vyvlieka z tém, ktoré jej nie sú po chuti".

Poznamenal zároveň, že na schválenie napríklad zákona o neprimeraných podmienkach v obchodných vzťahoch si čas Smer-SD nájde. "Na takéto nezmysly 83-kolesíkov čas má," uzavrel Sulík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu