Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jahnátek: Školské jedálne by mali obstarávať pri nákupe nad 30.000 eur

Ľubomír Jahnátek
Ľubomír Jahnátek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Školské jedálne by mali mať väčšiu slobodu pri nákupe surovín. V rámci pripomienkového konania k návrhu novely zákona o verejnom obstarávaní to presadzuje šéf rezortu pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek (Smer-SD). Minister navrhuje posunúť limit pre verejné obstarávania v týchto zariadeniach k sume nad 30.000 eur.

Pri verejnom obstarávaní je totiž väčšinou rozhodujúcim faktorom výberu cena. Ministerstvo sa však prikláňa k možnosti, aby pri nákupoch bol zohľadnený aj pôvod, kvalita a regionálnosť danej suroviny. "Školské jedálne by mali dostať nejakú vyššiu prahovú hranicu, my navrhujeme 30.000 eur, aby sa tam zmestili aj domáce potraviny, vzhľadom na to, že dovoz je dosť nekvalitný," odôvodnil dnes minister Jahnátek.

 Niekoľko zásadných pripomienok voči novele vzniesol aj rezort spravodlivosti. Minister Tomáš Borec (nominant Smeru-SD) napriek tomu dnes zdôraznil, že podporuje snahu rezortu vnútra racionalizovať a zefektívniť verejné obstarávanie.

"Považujem medzirezortné pripomienkové konanie za to správne miesto, kde sa vyjadria určite vecné pripomienky. Nie je celkom pravda, že žiadame stiahnuť tento návrh, prepracovať a znova podať. Riešenie vidím skôr také, že sa predĺži pripomienkové konanie na dobu 14 dní," komentoval Borec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu