Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

KDH chce na kongrese presadiť, aby sa v nedeľu nemuselo pracovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) navrhuje nedeľu ako deň pracovného voľna na európskej pôde. O ich návrhu bude rozhodovať Kongres Európskej ľudovej strany (EPP) v polovici októbra v Bukurešti. TASR to povedal zahraničný tajomník KDH Pavol Kossey.

Kresťanskí demokrati podľa neho považujú za dôležité, aby ľudia v nedeľu nemuseli pracovať. "Ukazuje sa, že pre zachovanie súdržnosti rodiny aj regiónov je to dôležité. Aby mali možnosť v jeden spoločný deň mať podujatia, akcie," vysvetlil s tým, že rakúskym kolegom sa iniciatíva KDH pozdáva. Kossey sa nazdáva, že ľudia by nemali pracovať vo sviatok i nesviatok, pretože sa veľmi rýchlo vyčerpajú, čo nie je dobré ani pre podnikateľov, ktorí ich zamestnávajú.

Treba na to podľa neho dávať pozor. Pokiaľ ide o kongres (17. a 18. októbra), Kossey uviedol, že sa na ňom bude hovoriť o základnom programe EPP na približne jedno desaťročie. Politické strany k nemu dávali svoje návrhy, KDH prispelo okrem nedele aj ďalšími. Základný program EPP bude podľa tajomníka definovať základné hodnoty a pohľady na rozvoj Európskej únie.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu