Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kaliňákova spoveď o vyšetrovaní Gorily: Nemôžeme nikoho obviniť!

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – V kauze Gorila zatiaľ nie je možné nikoho konkrétneho obviniť. A to napriek tomu, že vyšetrovatelia vypočuli doteraz približne 50 svedkov a zhromaždili asi 60-tisícový listinný materiál. Povedal to dnes minister vnútra Robert Kaliňák pred poslancami Národnej rady SR v Správe o aktuálnom stave šetrenia kauzy Gorila.

Kaliňák potvrdil, že tím aktívne pracuje a že spolupráca s jednotlivými zložkami štátu je v poriadku. "Som presvedčený, že sa tímu mozaiku, ktorú chceme vidieť, aj poskladať podarí," konštatoval minister vnútra.

Podľa neho ide o starý a rozsiahly prípad, na druhú stranu na ňom pracuje najväčší vyšetrovací tím z pohľadu početnosti v histórii SR, ktorý dostal požadované materiálne a technické zabezpečenie.

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik v správe uvádza, že plány vyšetrovania sa neustále dopĺňajú o nové úkony. Kováčik požiadal o doplnenie špeciálneho vyšetrovacieho tímu o ďalších členov Úradu boja proti korupcii.

"Vyšetrovanie trestných činov korupcie je nosnou časťou v tejto trestnej veci," uviedol. Podľa Kováčika nie je možné povedať, kedy bude vyšetrovanie ukončené.

V medializovanom dokumente – údajnom spise o odpočúvaní jedného bytu SIS s názvom Gorila sa uvádzajú rôzne podozrenia o údajnom ovplyvňovaní politiky finančnou skupinou. Rozsiahly materiál popisuje dosadzovanie politických nominantov do štátnych podnikov, provízie pri privatizácii a pavučinu vzťahov naprieč politikou, podnikateľskou sférou a bezpečnostnými zložkami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu