Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Čaplovič o školstve: V krátkom čase musíme urobiť viaceré kroky

Dušan Čaplovič
Dušan Čaplovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V slovenskom školstve je podľa ministra školstva, vedy, výskumu a športu Dušana Čaploviča (Smer-SD) čo naprávať.

"Bezpochyby musíme v krátkom čase urobiť viaceré kroky, ktoré povedú k zvyšovaniu kvality nielen štátnych, verejných, cirkevných, ale aj súkromných škôl. Verím, že vďaka pedagógom, vychovávateľom, ale i nepedagogickým pracovníkom budeme naďalej otvárať Centrá vzdelávania – vzdelávacie inštitúcie širokej verejnosti, kde sa aj vo voľnom čase budú stretávať mladí ľudia, rodičia, širšie komunity priateľov škôl," uviedol dnes v príhovore k začiatku nového školského roka.
      
Rodičov ubezpečil, že rezort školstva spoločne so zriaďovateľmi robí všetko pre to, aby mladá generácia dostala čo najkvalitnejšie vzdelanie, aby vďaka modernému školstvu boli mladí ľudia neskôr úspešní v živote. "Slovensko je malý štát, ktorý nemá veľké nerastné bohatstvo, ale má ľudí, ktorí vďaka ich vzdelaniu, zručnostiam sú našou najväčšou devízou. Aby sme o tento dar neprišli, musíme spoločne prispieť k postupnému posilňovaniu celospoločenského postavenia učiteľov, vrátane ich spravodlivého ohodnotenia," poukázal.
      
Minister Čaplovič tiež zdôraznil, že pre súčasnú vládu je oblasť školstva jednou z nosných priorít a každý učiteľ musí cítiť dôveru nielen u žiakov, ich rodičov, ale i podporu celej spoločnosti. "Symbolicky prvé zvonenie v novom školskom roku považujem preto za spoločnú výzvu, ktorá ide ruka v ruke s modernizáciou školstva, najlepšou investíciou do budúcnosti nás všetkých," zhrnul.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu