Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Flašík sa pustil do lekárov: Úplatok som nikdy dať nemusel!

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA - „Ďakujem, úplatky neberiem.“ Takýto odkaz si budete môcť prečítať na odznaku lekára, ktorý sa zapojí do iniciatívy Lekárskeho odborového združenia. Fedor Flašík, ktorý bojuje so zákernou chorobou si opäť nekládol servítky pred ústa a aktivity lekárov poriadne skritizoval.

Je bežnou praxou, že ak chcete, aby operácia dopadla dobre alebo aby sa vám lekár viac venoval, podsuniete mu obálku s nejakým peňažným darom. Lekárske odbory sa rozhodli, že chcú s úplatkami skoncovať! Chcú tak vytvoriť transparentné prostredie v zdravotníctve. Lekár, ktorý sa k iniciatíve odborov pridá bude na svojom plášti nosiť odznak s textom „ďakujem, úplatky neberiem.“ Pacienti si môžu skontrolovať na stránke odborového združenia, či sa ich lekár do iniciatívy zapojil alebo nie.

Fedor Flašík, ktorý zápasil so zákernou chorobou, sa do lekárov poriadne pustil. Kampaň sa mu zdá populistická. Na svojom profile na sociálnej sieti Facebook uverejnil status, v ktorom celú kampaň ostro kritizuje. „Lekárske odbory spúšťajú kampaň "ďakujeme úplatky neberieme" hrozné, kde to žijeme. Veď už sme v EÚ v 21 storočí, lekári sú vzdelaní a my spúšťame kampaň ako v 90tych rokoch. A čo si od nej sľubujú, veď je to nezmysel, len také populistické bla bla. To, že či fungujú úplatky alebo nie závisí v prvom rade od pacientov, fakt si to myslím a nie len v zdravotníctve,“ píše Flašík na profile.  

Flašík sa pustil do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Flašík dokonca tvrdí, že úplatky sú len zlomkom korupcie v zdravotníctve. „A rovnako som presvedčený, že úplatky v zdravotníctve sú len drobné zrnko z korupčných neresti na Slovensku. Celá kampaň je blabol, najskôr sa musí zmeniť myslenie v spoločnosti.“ Riaditeľ reklamnej agentúry prednedávnom sám prekonal vážnu chorobu, pri ktorej potreboval špeciálnu pomoc lekárov. Údajne nikdy úplatok nedal.  „Peňažný úplatok som nikdy nemusel dať!“ povedal nám Flašík. Pozornosti vo forme dezertu, fľašky alkoholu, alebo kávy sú však podľa neho prejavom slušnosti. „Pozornosť, to áno, ale to považujem za slušné,“ vysvetlil nám Flašík. Ako dodal, podľa neho by slovo úplatok vôbec nemalo patriť do slovníka.  

 

Ak chcete ohodnotiť svojho lekára alebo ambulanciu môžete tak urobiť na stránke www.vysetrenie.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu