Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Exposlanci na politickom dôchodku: Neflákajú sa!

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Nie sú to žiadni povaľači! Bývalí poslanci, ktorí sa toto volebné obdobie do parlamentu nedostali, sa neflákajú. Mnohí tvrdo zarezávajú v práci a venujú sa svojim pôvodným zamestnaniam.

Užívajú si politický dôchodok? Exposlanci nášho parlamentu, ktorí toto volebné obdobie v parlamente nesedia, nelenia a zarábajú si na seba inak. Viacerí sa vrátili k svojim pôvodným povolaniam.

Exposlankyňa Katarína Cibulková sa okrem fandenia svojej dcéry venuje advokácii. „Mám advokátsku kanceláriu. Pracujem ešte viac ako predtým,“ povedala nám Cibulková.

Advokátka Cibulková
Zobraziť galériu (8)
Advokátka Cibulková  (Zdroj: Topky.sk)

Ani bývalá poslankyňa za Most-Híd Edita Pfundtner sa doma nenudí. Zastihli sme ju práve na pláži na dovolenke. Keď sa z nej vráti, čaká ju kopec práce. „U mňa sa vôbec nič nezmenilo. Venujem sa advokácii a som súčasne aj poslankyňou za Bratislavu-Nové Mesto,“ prezradila nám exposlankyňa.

Aj Pfundtner je advokátkou
Zobraziť galériu (8)
Aj Pfundtner je advokátkou  (Zdroj: Topky.sk)

Medzi tých, ktorí sa chceli úplne stratiť z politického diania, jednoznačne patrí exposlanec SNS Vincent Lukáč. Pred poslednými voľbami sa jeho stranícky šéf Ján Slota vyjadril, že Lukáč je natoľko znechutený politikou, že z nej jednoducho odchádza. Na našu otázku, čomu sa venuje teraz, nám len odvrkol jemu blízkym spôsobom: „O tomto článok nepíšte.“

Čo robí Vinco Lukáč netuší nikto
Zobraziť galériu (8)
Čo robí Vinco Lukáč netuší nikto  (Zdroj: Topky.sk)

Politický dôchodok si plnými dúškami užíva bývalý šéf HZDS Vladimír Mečiar. Netají sa tým, že rodina a vnúčatá sú práve tie, ktorým venuje všetok svoj čas.

Mečiar si užíva život mimo politiky
Zobraziť galériu (8)
Mečiar si užíva život mimo politiky  (Zdroj: Topky.sk)

Exposlanec SDKÚ Tomáš Galbavý sa už tiež chystá na vnúčatá. „Pripravujem sa na kariéru dvojnásobného dedka, práve nakupujem výbavičku,“ povedal nám naradostene. Okrem toho sa od septembra plánuje venovať poradenstvu. „Chcem začať naozaj makať a otvoriť si poradenskú spoločnosť. Ak mi to nevyjde, budem farmárčiť,“ prezradil bývalý poslanec a dodal, že záhradke sa rád venuje aj teraz. „Hnojím si záhradku, oberám rajčiny. Robí mi to neskutočnú radosť.“

Galbavý bude dvojnásobný dedko a plánuje poradcovskú spoločnosť
Zobraziť galériu (8)
Galbavý bude dvojnásobný dedko a plánuje poradcovskú spoločnosť  (Zdroj: Topky.sk)

Exminister školstva Ján Mikolaj sa vrátil k pôvodnému povolaniu. „Som späť na Univerzite v Žiline, som vedúci katedry a vyučujem," povedal Mikolaj. 

 

Pán učiteľ Mikolaj
Zobraziť galériu (8)
Pán učiteľ Mikolaj  (Zdroj: Topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu