Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rodinkárstvo v SDKÚ: Tipos dal Cibulkovej krátko pred výmenou vlády 70 tisíc eur!

Dominika Cibulková s mamou
Dominika Cibulková s mamou

BRATISLAVA - Štátna loterijná spoločnosť Tipos darovala pár dní pred výmenou vlády 70 tisíc eur tenistke Dominike Cibulkovej. Jej mama je pritom členka SDKÚ rovnako ako šéf Tiposu Miloš Ronec. Kauza má pritom znaky rodinkárstva a netransparetnosti, keďže občianske združenie známej tenistky vzniklo iba deň pred Vianocami a nemá za sebou žiadnu činnosť. Navyše sídli v byte Cibulkovej staršej. O škandále informovalo dnešné vydanie denníka Sme.

Podporu pre Dominiku schvaľovalo predstavenstvo Tiposu, v ktorom figuruje ako podpredseda nominant SDKÚ Günther Furin. Otázne je však to, kto dotáciu vybavil. Zmluvu na 70 tisíc eur podpísal Tipos s občianskym združením Aby hviezdy nezhasli 23. marca. Tipos sa pre denník obhajoval tým, že združenie vzniklo na podporu bývalých športovcov a malo im pomáhať, aby sa na nich nezabudlo. Rodinné väzby údajne neskúmal a aj tak by podľa nich nemali byť diskriminujúce. Cibulkovej mama bola pritom ešte donedávna poslankyňou SDKÚ a nedostala sa do parlamentu až po posledných predčasných voľbách. Tipos spadá do pôsobnosti ministerstva financií Ivana Mikloša. Katarína Cibulková odmieta, že by jej dcéra získala peniaze vďaka kontaktom v strane. „Nie je členkou strany,“ reagoval pre Sme.

Faktom však je, že Cibuková robila v minulosti viackrát predvolebnú kampaň SDKÚ. Objavila sa aj na viacerých predvolebných bilbordoch. Podľa oficiálnej stránky WTA zarobila Cibulková počas kariéry 2,8 milióna dolárov.

Dotácia pritom nie je jediným príjmom Cibulkovej od Tiposu. Nedávno spustila lotéria reklamnú kampaň, v ktorej je tenistka hlavou postavou. Tipos však odmieta dodnes povedať, koľko športovkyni zaplatil. Celá kampaň je vyčíslená na jeden milión eur.

O tom, že pre SDKÚ je tenis športom číslo jeden, svedčí aj fakt, že iba nedávno podpísal Tipos zmluvu s tenisovým zväzom na 2,2 milióna eur.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu