Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prešľapy v parlamente: Poslanci kašlú na bontón!

Podaktorí poslanci na kravaty kašlú Zobraziť galériu (9)
Podaktorí poslanci na kravaty kašlú (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Nevedia, čo sa patrí! Poslanci nášho parlamentu sa v bontóne v obliekaní nerozumejú. Na rokovanie chodia bez kravaty, čo odborníčka na módu považuje za veľký prešľap. Pozrite sa, ako ohodnotila previnilcov.

Naši poslanci na bontón nedbajú! Ich zamestnanie predpisuje pravidlá aj v obliekaní, no zdá sa, že poslancom Národnej rady na tom vôbec nezáleží. Minulý týždeň sme na rokovaniach v parlamente prichytili až 9 previnilcov, ktorí pravidlá obliekania nedodržali. Podľa odborníčky na bontón a spoločenské obliekanie Oľgy Peruškovej naši poslanci hrubo porušujú pravidlá! Chodiť totiž bez kravaty do rokovacej sály je výsostne nevhodné!

Odborníčka Perušková nám vysvetlila, ako to vlastne s tou etiketou je. Podľa jej slov, jediné prípustné oblečenie na rokovanie parlamentu pre pánov je rozhodne oblek! Avšak oblek bez kravaty alebo s košeľou s krátkymi rukávmi už považuje za prešľap. Našim poslancom tieto pravidlá zjavne veľa nehovoria. „Oblek je najelegantnejšie oblečenie, ktoré vôbec muž môže nosiť ale za predpokladu ,že strih, farba a látka sa hodia k danej príležitosti,“ povedala Perušková.

Okrem toho je podľa Peruškovej veľmi dôležité aj to, akú farbu si muž pre svoj oblek zvolí. „Za klasické farby sa považuje čierna, všetky odtiene tmavomodrej a sivej. Cez deň je vhodný oblek akomkoľvek odtieni sivej a večer čierny alebo tmavomodrý. Nápadnejšie prúžky môže pôsobiť rušivo a hlavne nie večer, tu vyberáme vlasový prúžok. Hnedé a zelené obleky nepatria do kategórie spoločenských oblekov,“ vysvetlila nám Pedrušková. V Národnej rade sme našli aj poslancov vo svetlých, béžových oblekoch, čo je podľa odborníčky krok vedľa. „Svetlý oblek sa nosí na svadbu, nie do parlamentu,“ povedala nám.

Naši poslanci úplne zabúdajú na dôležitosť kravaty, čo dokazujú aj naše fotky. Perušková tvrdí, že oblek bez kravaty je neúplný. „Kravata je výrazom osobnosti a zároveň ozdobou muža. Uzol korunuje eleganciu. Kravata by mala mať správnu dĺžku, zakrývať sponu opaska. Keďže kravata nie je najpohodlnejšia začína sa vytrácať z pánskeho šatníka alebo muži majú radi pocit uvoľnenia rozopnutím prvého gombíka na košeli a uvoľnia kravatu ,je to absolútne neprípustné,“ vysvetlila Perušková. Pozrite si ako ohodnotila našich poslancov, ktorých sme prichytili bez kravaty.

Ľuboš Blaha (Smer) - Farba obleku a košeľa ladia,k jednodennej brade by bola kravata ozdobou.
Zobraziť galériu (9)
Ľuboš Blaha (Smer) - Farba obleku a košeľa ladia,k jednodennej brade by bola kravata ozdobou.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Ľubomír Galko (SaS) - Odľahčený oblek tmavej farby ,ozdobený jemným štepom pôsobí elegantne s bielou košeľou s dlhým rukávom.Chýba jej však kravata,nemá čo korunovať eleganciu.
Zobraziť galériu (9)
Ľubomír Galko (SaS) - Odľahčený oblek tmavej farby ,ozdobený jemným štepom pôsobí elegantne s bielou košeľou s dlhým rukávom.Chýba jej však kravata,nemá čo korunovať eleganciu.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Andrej Hrnčiar (Most - Híd) - Sivý oblek s jemným prúžkom, čierna košeľa s vysokým golierom pôsobí smutne ale vreckovka  prezrádza mužovu osobitosť a sebavedomie
Zobraziť galériu (9)
Andrej Hrnčiar (Most - Híd) - Sivý oblek s jemným prúžkom, čierna košeľa s vysokým golierom pôsobí smutne ale vreckovka prezrádza mužovu osobitosť a sebavedomie  (Zdroj: Jan Zemiar)

Miroslav Kadúc (OĽaNO) - Sivý oblek áno, ale tento je až moc svetlý na zasadnutie v Národnej rade a čo tak kravata?
Zobraziť galériu (9)
Miroslav Kadúc (OĽaNO) - Sivý oblek áno, ale tento je až moc svetlý na zasadnutie v Národnej rade a čo tak kravata?  (Zdroj: Jan Zemiar)

Robert Madej a Dušan Jarjabek (Smer) - Madej bez kravaty patrí ktým, čo pravidlá porušili, avšak pán Jarjabek to vie,sivý oblek s bielou košeľou a golierom vyčnievajúcim z obleku,dokonale uviazaná kravata ladí k šírke špicov goliera.
Zobraziť galériu (9)
Robert Madej a Dušan Jarjabek (Smer) - Madej bez kravaty patrí ktým, čo pravidlá porušili, avšak pán Jarjabek to vie,sivý oblek s bielou košeľou a golierom vyčnievajúcim z obleku,dokonale uviazaná kravata ladí k šírke špicov goliera.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Ivan Mikloš (SDKÚ) - Pán exminister bontón asi tiež neovláda. Tmavý oblek zdobí košeľa s dvoma gombíkmi,čo prezrádza košeľu na denné nosenie.
Zobraziť galériu (9)
Ivan Mikloš (SDKÚ) - Pán exminister bontón asi tiež neovláda. Tmavý oblek zdobí košeľa s dvoma gombíkmi,čo prezrádza košeľu na denné nosenie.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Juraj Miškov (SaS) - A ďalší pán poslanec si na etikete záležať nedal.
Zobraziť galériu (9)
Juraj Miškov (SaS) - A ďalší pán poslanec si na etikete záležať nedal.  (Zdroj: Jan Zemiar)

József Nagy - Je leto ale táto farba určite do parlamentu nepatrí alebo chce pán poslanec upútať pozornosť farbou?
Zobraziť galériu (9)
József Nagy - Je leto ale táto farba určite do parlamentu nepatrí alebo chce pán poslanec upútať pozornosť farbou?  (Zdroj: Jan Zemiar)

Peter Polák (OĽaNO) - Oblek a košeľa by ladili ale rozopnutá košeľa bez kravaty pôsobí nedokonale,ten pán v polovičnom zábere s košeľou s krátkym rukávom už vôbec nie!
Zobraziť galériu (9)
Peter Polák (OĽaNO) - Oblek a košeľa by ladili ale rozopnutá košeľa bez kravaty pôsobí nedokonale,ten pán v polovičnom zábere s košeľou s krátkym rukávom už vôbec nie!  (Zdroj: Jan Zemiar)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu