Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poslankyne prezradili, čo sa im páči na kolegoch: Páni, rýchlo oholiť!

Niekoľkodňové strniská by si mali politici podľa protokolu odpustiť. Zobraziť galériu (11)
Niekoľkodňové strniská by si mali politici podľa protokolu odpustiť. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Bradatý trend hollywoodskych hviezd slovenské poslankyne zjavne neohúril natoľko ako ich kolegov. Neupravené strniská totiž poslancom odporúčajú oholiť!

 

 

Ako sme vás včera informovali, viacerí slovenskí vrcholoví politici podľahli trendu zarastených tvárí, čím sa postavili proti zásadám protokolu. Či už premiér Robert Fico, šéf OĽaNO Igor Matovič alebo minister kultúry Marek Maďarič, títo, ale aj ďalší politici sa čoraz častejšie ukazujú na verejnosti neoholení.

Odborníčka na protokol Oľga Perušková neupravené strnisko na tvárach zákonodarcov rozhodne neuznáva. „Mladí politici chcú byť trendy, lenže nemôžu byť trendoví v branži protokolu. Len čo politik prisahá, musí sa mu prispôsobiť. Politici sú predsa ľudia národa, musia, teda mali by akceptovať protokol. Ten si nemôžu len tak upravovať,“ tvrdí.

Politici, ktorí siahajú po žiletke čoraz menej.
Zobraziť galériu (11)
Politici, ktorí siahajú po žiletke čoraz menej.  (Zdroj: SITA)

Ani čitateľom Topiek strnisko „nereže“

V priebehu včerajška sme v ankete zisťovali, aký „porast“ a či vôbec nejaký sa páči ženám na mužoch. Z takmer 500 hlasov získala väčšinu (295) oholená tvár, niekoľkodňové strnisko 122 hlasov. Nasledovala upravená brada a fúzy.

Stav ankety z pondelňajšieho večera.
Zobraziť galériu (11)
Stav ankety z pondelňajšieho večera.  (Zdroj: topky)

A čo si myslia o zarastených kolegoch poslankyne?

Zaujímalo nás, ako vnímajú zarastené tváre svojich kolegov poslankyne, ktoré sa s nimi stretávajú pomerne často.

Jana Vaľová (Smer-SD)
Zobraziť galériu (11)
Jana Vaľová (Smer-SD)  (Zdroj: SITA)

"Ja vždy hovorím, že muži to majú ľahšie ako ženy. Umyjú si tvár a môžu ísť (smiech)... Krátke strnisko nie je pekné, musí byť také trojdňové. Viac sa mi však páči, keď sú muži oholení. V každom prípade, by nemali byť za manekýnov. Podstatné je, aby do práce chodili čistí a upravení."

Jana Žitňanská (nezaradená)
Zobraziť galériu (11)
Jana Žitňanská (nezaradená)

"Jedna vec je tá, či je to v súlade s protokolom. Politici by sa mali snažiť ho dodržiavať. Takýto porast sa však nie každému hodí. Vtedy to pôsobí zanedbane, muž vyzerá strhane a unavene. Okrem toho, politici získavajú sympatie ľudí aj na základe výzoru. Často zohráva úlohu to, či je fešák. Ak ide o mňa, celkovo nemám rada fúzy ani bradu. Ale sú takí, ktorých si bez brady ani neviem predstaviť."

Lucia Nicholsonová (SaS)
Zobraziť galériu (11)
Lucia Nicholsonová (SaS)  (Zdroj: SITA)

"Zarastené tváre u poslancov vnímam veľmi pozitívne. Neuznávam prílišnú zošnúrovanosť, je to predsa súčasť slobody prejavu. Protokol je síce fajn, ale mám pocit, že je šitý na minulé storočia.

Veľmi dúfam, že to, že niektorí poslanci nosia strnisko, na ľudí nevplýva zle. Keď som ešte nebola v parlamente, zaujímalo ma skôr, čo poslanci rozprávajú a nie to, ako chodia do práce. Ale samozrejme – mali by sa obliekať čisto a slušne. Ja u mužov uprednostňujem ležérnu neupravenosť, v tomto som strašne tolerantná. Veď 12 rokov – veľmi šťastných – som bola vydatá za Toma Nicholsona."

Erika Jurinová (OĽaNO)
Zobraziť galériu (11)
Erika Jurinová (OĽaNO)  (Zdroj: SITA)

"Páni poslanci by určite mali dodržiavať istú hranicu a vedieť, čo je vhodné a čo nie. Niektorým kolegom však strnisko celkom pasuje. Mne sa však páči skôr hladká pleť."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu