Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Čarnogurský sa o kandidatúre na prezidenta rozhodne na jeseň

Ján Čarnogurský
Ján Čarnogurský

RUŽOMBEROK - Zakladateľ a prvý predseda KDH Ján Čarnogurský sa na jeseň rozhodne, či bude kandidovať ako občiansky kandidát na funkciu prezidenta SR.

Delegátom na sneme KDH dnes oznámil, že ak sa rozhodne kandidovať, na podporu kandidatúry chce zozbierať potrebný počet podpisov. "Pokúsim sa spájať slovenskú politickú scénu na programe, ktorý bude vychádzať z tradičných európskych civilizačných hodnôt opierajúcich sa o desatoro," vyhlásil.

Čarnogurský tiež avizuje podporu početných rodín. Zároveň zdôraznil, že bude presadzovať nepripustenie cudzích vojenských základní na našom území. Prezidentské voľby by mali byť na Slovensku na jar v roku 2014.

Predseda KDH Ján Figeľ vo svojom prejave prezidentské voľby síce spomínal, ale Čarnogurskému, ktorý o svojej kandidatúre hovorí dlhšie, podporu nevyjadril. "KDH cíti osobitnú zodpovednosť aj vo vzťahu k budúcim prezidentským voľbám. Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby Slovensko malo dôstojnú, reprezentatívnu hlavu štátu, aby malo konečne prezidenta s nekomunistickou minulosťou," povedal v prejave.

Figeľ zároveň daroval dnes Čarnogurskému fľašu koňaku za vyhratú stávku, ktorú bývalý šéf KDH uzavrel s Vladimírom Mečiarom o tom, že KDH raz bude silnejšie ako HZDS. Mečiar zatiaľ Čarnogurskému fľašu nevenoval, preto sa na to podujal Figeľ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu