Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Droba šokoval v štúdiu RTVS: Na priamy prenos si priniesol borovičku!

V štúdiu RTVS demonštroval poslanec hrozbu legálnych drôg Zobraziť galériu (2)
V štúdiu RTVS demonštroval poslanec hrozbu legálnych drôg (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Fľaša borovičky a balíček cigariet. Takéto rekvizity použil poslanec Droba v priamom prenose v diskusii o dekriminalizácii marihuany. Chcel nimi demonštrovať, že sú návykové a pre spoločnosť viac nebezpečné ako marihuana.

Poslanec bojuje za osobné slobody. Ukázalo sa to v diskusii vo verejnoprávnej televízii RTVS. V priamom prenose totiž poslanec za SaS Juraj Droba vytiahol fľašu borovičky a škatuľku cigariet a položil ich na stôl. Počas celej diskusie obhajoval dekriminalizáciu marihuany a tvrdil, že závislosť na alkohole alebo tabaku je spoločensky ešte nebezpenejšia ako marihuana. "Na týchto dvoch rekvizitách som chcel poukázať, že spoločenský dopad cigariet a alkoholu je negatívnejší," vysvetlil nám Droba.

Droba šokoval v štúdiu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk)


Nápad s kontroverznými rekvizitami nevyšiel z jeho hlavy. „Vnukol mi ho jeden z mojich známych," priznáva. Podľa vlastných slov ich kúpil špeciálne pre toto vysielanie. „Kúpil som ich špeciálne pre túto príležitosť a upravil nálepkami tak, aby som neporušil zákon o reklame," povedal nám poslanec. Rekvizity okrem vysielania údajne nijak nepoužil. „Zatiaľ ich vozím v mojom skútri," dodal.

Paradoxné pritom je, že sám poslanec Droba je spoločníkom vo firme, ktorá vyrába luxusnú slovenskú vodku Double Cross a predáva ju v USA. "Nemyslím si , že idem proti svojej firme, len upozorňujem na to, že alkohol je tiež návykový a môže škodiť. myslím si, že sa dá piť aj s mierou. podobne ako je to aj pri marihuane," vysvetlil liberál.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu