Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Fico prezradil záhadu maslovej topánky: Z tohto sa mi smiali hokejisti!

Deň otvorených dverí na Úrade vlády. Zobraziť galériu (7)
Deň otvorených dverí na Úrade vlády.

BRATISLAVA – Na Úrade vlády bolo v sobotu rušno! Pri príležitosti piatkového Medzinárodného dňa detí otvoril premiér Robert Fico sídlo Úradu vlády verejnosti. Hosťom urobil prehliadku pracoviska, do svojej kancelárie ich však nepustil. Prezradil aj to, ako sa mu dostalo maslo na topánku, keď obedoval s hokejistami. O vtipnom incidente sme vás informovali už v piatok.


Historickú budovu Úradu vlády navštívili desiatky návštevníkov.
Zobraziť galériu (7)
Historickú budovu Úradu vlády navštívili desiatky návštevníkov.  (Zdroj: SITA)

Časť návštevníkov Fico previedol svojím úradom osobne. Oboznámil ich s účelom, na ktorý sa využíva každý z oficiálnych priestorov bývalého arcibiskupského paláca – Zrkadlová sála, Žltý, Zelený i Ružový salónik. "Chceme priblížiť verejnosti atmosféru, v ktorej pracuje vláda SR, pretože prijímame rozhodnutia, ktoré sa dotýkajú ľudí, spoločnosti, štátu. Ľudia by mali mať možnosť aspoň raz za rok prísť a pozrieť sa, kde a za akých podmienok takéto rozhodnutia vznikajú," povedal pre médiá premiér.

Ficova vláda zasadá opäť v novej budove úradu.
Zobraziť galériu (7)
Ficova vláda zasadá opäť v novej budove úradu.  (Zdroj: SITA)

Do kresiel, kde zvyčajne sedia ministri, zasadli výnimočne deti. "Ale tá miestnosť sa mi zdá väčšia ako na televíznej obrazovke," povedala jedna z návštevníčok o priestore, v ktorom pravidelne zasadá vláda. Skupinku návštevníkov z Levíc, Nových Zámkov, Kremnice či Lozorna okrem premiéra sprevádzali aj ďalší štyria ministri – šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Zvolenská, minister vnútra Robert Kaliňák, zahraničných vecí Miroslav Lajčák a spravodlivosti Tomáš Borec. Ten si na akciu priviedol manželku s deťmi.

Návštevníci si obzreli Žltý salónik aj Zrkadlovú sálu, do svojej pracovne ich však Fico nepustil - vraj v nej bol neporiadok.
Zobraziť galériu (7)
Návštevníci si obzreli Žltý salónik aj Zrkadlovú sálu, do svojej pracovne ich však Fico nepustil - vraj v nej bol neporiadok.  (Zdroj: SITA)

Dvere svojej pracovne Fico neotvoril, ospravedlnil to neporiadkom, ktorý tam pre nabitý pracovný program má. Spomenul viaceré zaujímavosti, medzi iným aj krb, ktorý dal vyrobiť a "nalepiť" na stenu v jednom zo salónov historickej budovy Úradu vlády jeho predchodca Mikuláš Dzurinda pred návštevou vtedajšieho prezidenta USA Georga Busha vo februári 2005. Replika krbu zo sídla prezidentov Spojených štátov, z Bieleho domu je nefunkčná, no Fico sa ju odstrániť nechystá, je podľa neho zaujímavý z historického hľadiska.

Premiéra sprevádzali viacerí ministri - Robert Kaliňák, Miroslav Lajčák, Zuzana Zvolenská a Tomáš Borec.
Zobraziť galériu (7)
Premiéra sprevádzali viacerí ministri - Robert Kaliňák, Miroslav Lajčák, Zuzana Zvolenská a Tomáš Borec.  (Zdroj: SITA)

Robert Fico pripomenul aj štvrtkový slávnostný obed s hokejovými reprezentantmi. Vysvetlil, ako sa mu dostalo maslo na topánku, čo doviedlo strieborných hrdinov z Helsínk k výbuchu smiechu. „Jeden z nich po štvornožky podliezol pod stolom a natrel mi topánku maslom,“ vysvetlil Fico zážitok s najväčším zabávačom reprezentácie Liborom Hudáčkom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu