Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ficov trapas s cigarami: Strieborných hokejistov dohnal k smiechu!

Premiér dostal od hokejistov dres s jeho menom a podpismi hráčov. Zobraziť galériu (11)
Premiér dostal od hokejistov dres s jeho menom a podpismi hráčov.

BRATISLAVA – Nekončiaci maratón osláv si strieborní hokejisti ozvláštnili návštevou najmocnejších mužov Slovenska. Vo štvrtok doobeda ich na červenom koberci pred prezidentským palácom prijal sám Ivan Gašparovič. Po stretnutí s ním nasledoval spoločný obed s premiérom Robertom Ficom. Spoza dverí Zrkadlovej sály, kde stolovali, sa však podchvíľou ozývali výbuchy smiechu. My sme zistili, čím premiér pobavil hokejistov!


Hlavný chod slávnostného obeda: Bravčová panenka v slaninkovom župane s pečenými zemiakmi na rozmaríne.
Zobraziť galériu (11)
Hlavný chod slávnostného obeda: Bravčová panenka v slaninkovom župane s pečenými zemiakmi na rozmaríne.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Kým u prezidenta pobudli hokejoví reprezentanti asi 45 minút, s predsedom vlády hodovali viac ako dve hodiny. Hovädzí vývar, husacia pečeň, bravčová panenka v slaninkovom župane a na záver vanilková zmrzlina s horúcim ovocím. Takéto dobroty si nechali ujsť kapitán Zdeno Chára, Dominik Graňák, Michal Sersen, Kristián Kudroč či starší brat Libora Hudáčka, brankár Július Hudáček, ktorí na návštevách chýbali.

Slovenskí reprezentanti prišli na obed k premiérovi skôr, čím spôsobili kuchárom z Úradu vlády riadne starosti
Zobraziť galériu (11)
Slovenskí reprezentanti prišli na obed k premiérovi skôr, čím spôsobili kuchárom z Úradu vlády riadne starosti  (Zdroj: SITA)

O tom, že sa hokejisti na Úrade vlády skutočne bavili, nie je pochýb. Stretnutie si pochvaľoval aj premiér. Posedenie bolo veľmi dobré, sú to všetko fajn chalani. Škoda, že viacerí prišli autom a nemohli si dať pohár vína. Potiahli sme si aj nejaké cigary, pretože ja občas fajčím cigary, keď mám na to čas a priestor,“ uviedol Fico zrejme netušiac, že práve posledný májový deň je označovaný za Svetový deň bez tabaku.

Aj na Úrade vlády si hokejisti našli množstvo fanúšikov, s ktorými sa trpezlivo fotili, podpisovali dresy či puky (Miro Šatan a Libor Hudáček s fanúšičkou).
Zobraziť galériu (11)
Aj na Úrade vlády si hokejisti našli množstvo fanúšikov, s ktorými sa trpezlivo fotili, podpisovali dresy či puky (Miro Šatan a Libor Hudáček s fanúšičkou).  (Zdroj: Jan Zemiar)

Netušili o ňom zrejme ani samotní hokejisti. Mal som zásobu asi tridsiatich cigár, tak sa okamžite minuli," poukázal premiér na tabakový apetít reprezentantov. Novinárom prezradil aj pikošky spoza dverí Zrkadlovej sály, ktorá okrem cigarového dymu nasiakla hlučným smiechom. „Myslím si, že opäť to bol Libor Hudáček, ktorý zabával všetkých,“ prezradil a vzápätí prekvapil príhodou o maslovej topánke, ktorá pobavila celý reprezentačný tím. „Keď som priniesol cigary, mal som maslo na topánke. Neviem, ako sa to stalo, možno žartík hokejistov alebo nešťastná náhoda,“ povedal Fico nakoniec.  

Hokejisti odchádzali z ÚV s darom od premiéra - kvalitným slovenským vínom.
Zobraziť galériu (11)
Hokejisti odchádzali z ÚV s darom od premiéra - kvalitným slovenským vínom.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Pri odchode z úradu zhodnotil útočník Tomáš Kopecký s úľavou: "Konečne je všetkým oslavám koniec!" Stretnúť strieborných hrdinov z Helsínk však bude možné individuálne. Viacerí z nich totiž v najbližších týždňoch navštívia rôzne športové a spoločenské podujatia.

Family foto na záver.
Zobraziť galériu (11)
Family foto na záver.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu