Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slota: Chýry o tom, že budem kandidovať na predsedu SNS, sú špekulácie

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - Informácie, podľa ktorých Ján Slota možno prehodnotí svoje rozhodnutie kandidovať na post predsedu Slovenskej národnej strany (SNS), nie sú pravdivé. Dnes to povedal Slota.

"V žiadnom prípade nebudem kandidovať," zdôraznil. Za špekulácie označil aj úvahy o tom, že by ho na post predsedu mohli navrhnúť a následne do funkcie zvoliť delegáti októbrového snemu. "Už som sa rozhodol. Ale strane chcem pomáhať aj ďalej," povedal Slota, ktorý je v súčasnosti bezkonkurenčne najznámejšou tvárou SNS.

Zároveň pripomenul, že mnohé prognózy jeho strany sa v súčasnosti naplňujú, a preto očakáva, že v najbližších voľbách postúpi do parlamentu aj s novým predsedom.

"Euro už nezachráni nikto, skončí aj s eurozónou najneskôr do dvoch rokov," zopakoval Slota. V Európe podľa neho silnejú národné strany, čoho dôkazom sú výsledky Marine Le Penovej v prezidentských voľbách vo Francúzsku, podpora rakúskym či fínskym národniarom. "Vítame aj víťazstvo Tomislava  Nikoliča (Srbská pokroková strana, pozn. TASR) v prezidentských voľbách, je to povzbudenie národných síl v Európe," vyhlásil Slota.

Zároveň ostro kritizoval primátora Bratislavy Milana Ftáčnika za jeho podporu plánovanému júnovému dúhovému pochodu gejov a lesieb PRIDE v Bratislave. "Som zhrozený z postoja bratislavského primátora, ktorý tieto zvrhlosti aktívne podporuje," vyhlásil Slota. "My proti týmto ľuďom nebojujeme, ale sme proti tomu, aby dostávali taký veľký priestor v médiách," uzavrel Slota na adresu pochodu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu