Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

SDKÚ musí osloviť strednú vrstvu obyvateľstva, tvrdí Frešo

Pavol Frešo
Pavol Frešo

BRATISLAVA – Kandidát na predsedu SDKÚ-DS Pavol Frešo chce, aby sa stala modernou ľudovou stranou, ktorá sa viac priblíži ľuďom. Vyhlásil to tesne pred odchodom na dnešný kongres strany, na ktorom sa rozhodne nielen o novom predsedovi, ale aj o nových podpredsedoch.

"SDKÚ-DS by sa mala profilovať ako stredopravá strana, ktorá osloví voličov v mestách, ale aj obciach. Všade tam, kde žijú živnostníci a zamestnanci, ktorí sa živia prácou a tvoria hodnoty," povedal P. Frešo. Ako dodal, "cestou k úspechu SDKÚ-DS nie je komentovanie a glosovanie Smeru, ale predstavenie vlastnej vízie pre strednú vrstvu".

Za svoju najväčšiu výhodu oproti zvyšným kandidátom považuje to, že už raz dokázal zostaviť víťazný tím vo voľbách predsedu Bratislavského samosprávneho kraja. "Župa je vlastne taká malá vláda, ktorá má veľmi široký záber – od zdravotníctva a školstva, cez kultúru a šport, až po dopravu a veľké infraštruktúrne projekty," doplnil Frešo.

Ešte pred kongresom rozoslal P. Frešo všetkým členom strany návrh novej Generálnej línie. Podľa jeho slov mu prišlo viac ako 200 pripomienok, pričom takmer všetky zapracoval. Pripomienky sa najviac týkali strednej vrstvy, čiže skupiny voličov, ktorá vždy tvorila hlavnú základňu voličov SDKÚ-DS. Z hľadiska povolaní ide o živnostníkov, remeselníkov, odborných zamestnancov, lekárov, učiteľov a podobne.

"Títo ľudia, ktorí vytvárajú hodnoty, tým má byť uľahčený život, lebo na nich stojí táto krajina. O veľkú časť týchto voličov sme v posledných voľbách aj svojou vinou prišli a musíme sa ich pokúsiť získať späť," dodal Frešo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu