Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Fico pocestuje do Bruselu spolu s Kažimírom a Lajčákom

Robert Fico a Peter Kažimír
Robert Fico a Peter Kažimír (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico oboznámi v utorok 24. apríla počas svojej pracovnej návštevy v Bruseli Európsku komisiu o ekonomických zámeroch vlády SR vrátane krokov v konsolidačnom úsilí. V delegácii bude aj minister financií Peter Kažimír a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák.

Počas jednodňovej pracovnej návštevy sa predseda vlády SR stretne s predsedom Európskej komisie (EK) Josém Manuelom Barrosom, predsedom Európskeho parlamentu Martinom Schulzom, generálnym tajomníkom NATO Andersom Foghom Rasmussenom a podpredsedom EK Marošom Šefčovičom.

Témou stretnutí bude aj podpora Slovenska procesu Stratégie EU2020, situácia v eurozóne, ako aj rokovania k čerpaniu eurofondov na ďalšie programové obdobie 2014 až 2020. Okrem toho premiér potvrdí kontinuitu zahraničnej a bezpečnostnej politiky krajiny, pokračovanie v reforme a budovaní obranného sektora tak, aby zodpovedal vyvíjajúcej sa medzinárodnej bezpečnostnej situácii a umožnil SR plniť jej spojenecké záväzky.

Ide o druhú oficiálnu návštevu od jeho nástupu do funkcie. V piatok 20. apríla cestoval ako do prvej krajiny do Českej republiky. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu