Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Fico mieri do Prahy: Stretne sa s Nečasom a Klausom

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico zavíta v piatok do Českej republiky na svoju tradične prvú zahraničnú návštevu. V Prahe sa stretne s dvoma najvyššími ústavnými činiteľmi krajiny – prezidentom Václavom Klausom a predsedom vlády Petrom Nečasom.

Rozhovorom bude dominovať posilnenie vzájomnej spolupráce v rôznych oblastiach s dôrazom na ekonomickú problematiku a energetickú bezpečnosť. Prediskutujú tiež aktuálne otázky európskej agendy, najmä trvalý Európsky mechanizmus pre stabilitu (ESM) ako aj zmluvu o fiškálnej stabilite. Premiér Nečas povedal, že Slovensko je pre Českú republiku kľúčový spojenec a partner. Myslí si, že aj s novou slovenskou vládou bude možné nadviazať na chystaný projekt medzivládnych konzultácií ku kľúčovým témam.

Fico bude mať napoludnie na Úrade vlády ČR v Prahe po oficiálnom ceremoniáli pracovný obed s českým kolegom Petrom Nečasom. Po spoločnej tlačovej besede sa predseda slovenskej vlády presunie na Pražský hrad, kde sa stretne s českým prezidentom Václavom Klausom.

Fico zamieril na prvú oficiálnu návštevu Českej republiky aj v roku 2006. Rokoval vtedy s premiérom Jiřím Paroubkom a prezidentom Václavom Klausom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu