Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Predsedom OKS sa stal Dostál, strana si dá na Fica pozor

Ondrej Dostál
Ondrej Dostál

BRATISLAVA - Republikový snem Občianskej konzervatívnej strany (OKS) zvolil nové vedenie, predsedom sa stal Ondrej Dostál a podpredsedami - Zuzana Dzivjáková, Ivan Kuhn, Martin Mlýnek a Tibor Takáč. Ako ďalej informoval nový šéf konzervatívcov Dostál, doterajšieho predsedu strany Petra Zajaca delegáti snemu zvolili za čestného predsedu OKS.

 

Strana tak bude mať dvoch čestných predsedov, keďže túto funkciu od roku 2008 zastáva aj jedna z vedúcich osobností novembra 1989 Fedor Gál. OKS bude v mimoparlamentnej pozícii robiť dôslednú opozičnú a pravicovú politiku.

Republikový snem OKS schválil nové stanovy strany. Ich cieľom je zjednodušiť a zefektívniť fungovanie strany a jej orgánov. Prijal tiež vyhlásenie, v ktorom OKS deklarovala odhodlanie "dôsledne sa pozerať na prsty červenej vláde Roberta Fica a aj naďalej pôsobiť ako alternatíva pre ľudí, ktorí nepotrebujú istoty od štátu, ale chcú, aby im štát čo najmenej zasahoval do ich životov a do ich práce alebo podnikania", dodáva sa v tlačovej správe o výsledkoch dnešného Republikového snemu OKS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu