Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prekvapujúca správa zo Smeru: Ficov kandidát na prezidenta bude vraj Ftáčnik!

Milan Ftáčnik
Milan Ftáčnik

BRATISLAVA – Krátko po parlamentných voľbách sa začala bitka o post prezidenta. Svedčia o tom viaceré mená, ktoré sa začali objavovať ako možní kandidáti na túto pozíciu, ktorú v roku 2014 opustí doterajšia hlava štátu Ivan Gašparovič. Napriek tomu, že sa špekulovalo o tom, že by mal kandidovať aj Robert Fico, Topkám sa podarilo zistiť, že Smer zrejme podporí súčasného primátora Bratislavy Milana Ftáčnika.

Túto informáciu nám potvrdil zdroj priamo zo strany Roberta Fica. Samotný Ftáčnik tvrdí, že sa naplno venuje povinnostiam, ktoré má ako primátor slovenskej metropoly. Smeráci ho zrejme zatiaľ nepresvedčili. „Jeho možná kandidatúra na post prezidenta je dnes len a len v rovine špekulácie a o možnej kandidatúre v prezidentských voľbách neuvažuje,“  reagoval hovorca magistrátu Ľubomír Andrássy.  „Preto o tejto téme nemohol rozprávať s Robertom Ficom a ani žiadnym iným politikom,“ dodal. 

Podľa nášho zdroja však strana Smer s Ftáčnikom ráta. To, že dokázal v Bratislave poraziť aj pravicovú kandidátku, mu dáva veľkú šancu aj v prezidentských voľbách. Okrem Ftáčnika sa v posledných dňoch hovorí predovšetkým o menách predstaviteľov KDH. Najskôr priznal záujem Ján Čarnogurský a neskôr aj podpredseda hnutia Pavol Hrušovský. Okrem nich sa spomína aj Iveta Radičová, ktorá však podľa posledných vyjadrení v politike končí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu