Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Čitatelia Topiek chcú takýto ministerský kabinet: Je plný prekvapení!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Strana Smer, ktorá s prehľadom vyhrala parlamentné voľby, už v pondelok oficiálne predstaví nových ministrov. Čitatelia nášho portálu mohli pred časom vybrať v ankete, koho by chceli na čele jednotlivých rezortov. Hlasovali tisíce ľudí a niektoré výsledky sú poriadne prekvapivé.

Šokujúci bol už výber šéfa ministerského kabinetu. Roberta Fica, ktorý sa s takmer 100-percentnou istotou stane premiérom, predbehol hovorca strany Erik Tomáš. Pán predseda, pozor, možno vám vyrastá netušená konkurencia!

Výsledky v rezortoch vnútra a financií, kde vyhral exminister Robert Kaliňák spolu s Jánom Počiatkom, sa dali predpokladať. Za ministra dopravy chceli čitatelia Ľubomíra Vážneho, na druhom mieste sa však objavil podnikateľ Juraj Široký.

Post ministra hospodárstva by obhájil Ľubomír Jahnátek, na krk mu však prekvapivo dýchal šéf investičnej skupiny Penta Jaroslav Haščák. Obrane by mal podľa výsledkov ankety šéfovať vysoký armádny predstaviteľ, generál Ľubomír Bulík. Sponzor strany 99% Ivan Weiss pohorel, v tejto funkcii by ho chcelo len niekoľko sto čitateľov.

Triumfálne víťaztvo dosiahol v súťaži o post ministra zdravotníctva exšéf lekárskych odborov Marián Kollár. Pravdepodobnú budúcu šéfku rezortu Zuzanu Zvolenskú predbehol o tisíce hlasov.

Ministrom práce by sa mal podla výsledkov ankety pomerne jednoznačne stať odborový predák Emil Machyňa, tvrdý súboj však prebiehal pri ministerstve kultúry. Moderátora smeráckych mítingov Martina Nikodýma napokon porazil poslanec Dušan Jarjabek. Exšéf národného divadla Ondrej Šoth ani bývalý riaditeľ TA3 Michal Gučík si priazeň nezískali.

Bez prekvapení boli výsledky v rezortoch školstva (bývalý vicepremiér Dušan Čaplovič), pôdohospodárstva (exminister Stanislav Becík) a zahraničia (diplomat Miroslav Lajčák).

Tvrdý súboj sa odohral pri hlasovaní o ministra spravodlivosti. Róberta Madeja a Mojmíra Mamojku napokon porazil Martin Glváč. Keďže v dobe zverejnenia ankety sa jeho meno medzi kandidátmi nespomínalo a momentálne je favoritom, čitateľov treba pochváliť za predvídavosť. Advokátka bývalého premiéra v súdnych sporoch s médiami Zuzana Kupcová skončila v tomto súboji ako posledná, získala len asi 900 hlasov.

Novovytvorené ministerstvo pre eurofondy by mal podľa vôle hlasujúcich viesť Ján Počiatek. Keďže mu však už prisúdili rezort financií, nastáva problém. Dal by sa vyriešiť zlúčením rezortov, či prenechaním jedného z nich niekomu inému. Príležitosti sa iste chopí Peter Kažimír.

V poslednej ankete, v ktorej sa vyberal post ministra životného prostredia, triumfálne vyhral Mikuláš Huba. Je však otázne, či si budúci premiér vyberie práve aktivistu, ktorý sa dostal do parlamentu na krídlach matovičovcov.  

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu