Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Gorilie protesty nekončia, prvý povolebný sa koná 4. apríla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA,)

BRATISLAVA - Prvý povolebný protest Gorila by sa mal uskutočniť v deň konania ustanovujúcej schôdze Národnej rady SR 4. apríla. Na demonštráciu organizátori protestov pozývajú ľudí prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Predbežný zverejnený plán predpokladá, že sa účastníci mítingu zídu na Zámockej ulici v blízkosti budovy parlamentu o 9.00 h a ostanú tam až do 18.00 h.

Organizátori protestov sa už o podobnú akciu pokúsili 29. februára. Účasť však vtedy počas celého dňa neprekonala 100 ľudí a sklamala aj samotných usporiadateľov. "Tesne po voľbách to nie je atraktívne, pretože ľudia budú v očakávaní kreovania vlády a hlavne aj v očakávaní prvých krokov vlády. V podstate sa domnievam, že asi príde ľudí menej," odhadla sociologička Sylvia Porubänová.

Posledný predvolebný protest Gorila prilákal v Bratislave zhruba tisícku ľudí. Asi tri stovky z nich sa vtedy neplánovane počas pochodu odpojili a ukončili protest práve na križovatke Zámockej ulice a Palisád. Zakročiť vtedy musela polícia po tom, ako niektorí účastníci neohláseného zhromaždenia, napriek výzvam poriadkových síl na rozchod, začali hádzať vajíčka a dlažobné kocky. Účastníci protestov následne namietali, že tento zákrok bol neadekvátny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu