Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smer rokoval o prvých nomináciách: Niektoré posty sú už isté!

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA – Úzke vedenie Smeru-SD dnes diskutovalo o povolebnom vývoji s krajskými predsedami strany.

Pripravuje sa tiež štvrtkové rokovanie predstaviteľov parlamentných strán. V tejto súvislosti je preto pre Smer-SD najdôležitejšie obsadenie kľúčových parlamentných funkcií. Podľa informácií agentúry SITA by parlament po dvojročnej pauze mal opäť viesť Pavol Paška.

Diskutuje sa aj o ďalších funkciách. Viacerí členovia Smeru-SD uviedli, že Fico ako premiér by si za šéfa úradu vlády mal zobrať generálneho manažéra strany Jána Richtera. Určitú podobu však dostáva aj obsadenie ministerských kresiel. Exminister vnútra Robert Kaliňák by mal viesť v tomto volebnom období rezort obrany. Ministrom vnútra by sa vraj mal stať bývalý policajný viceprezident Stanislav Jankovič. Marek Maďarič by sa mal údajne opäť stať ministrom kultúry.

Vláda by mala mať viacero členov, ktorí ministerskú stoličku ešte neokúsili. Ministrom financií má byť podľa viacerých informácií zo Smeru-SD podpredseda strany Peter Kažimír. Branislav Ondruš by mal stáť na čele rezortu sociálnych vecí. Na čelo ministerstva zdravotníctva by sa mal vraj postaviť František Sabol.

Vedenie strany Smer-SD podľa jej hovorcu Erika Tomáša sa zatiaľ nezaoberalo žiadnymi personálnymi nomináciami. „Kolujú rôzne špekulácie a pamflety, ale ani vedenie, ani predsedníctvo Smeru-SD sa personálnymi nomináciami nezaoberalo,“ povedal Tomáš.

Podľa Tomáša predmetom rokovaní bola prvá krátka analýza výsledkov sobotňajších parlamentných volieb a príprava tém na štvrtkové rokovanie zástupcov parlamentných strán. V štvrtok Smer organizuje s parlamentnými stranami okrúhly stôl. Chce na ňom rokovať o obsadení funkcií v NR SR, ale aj o podpore niektorých zákonov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu