Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Laššáková chce za ministra Pelegriniho, lebo je z B. Bystrice

Jana Laššáková
Jana Laššáková (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Krajská šéfka Smeru-SD v Banskej Bystrici Jana Laššáková by bola veľmi rada, aby aj Banskobystrický kraj mal vo vláde svojho ministra. Jediným, kto prichádza do úvahy, je Peter Pelegrini ako kandidát na post ministra obrany.

 V Smere-SD sa o obsadení tohto postu zatiaľ nerozhodlo. V hre je aj bratislavský krajský šéf strany Martin Glváč. „Osobne ako krajská predsedníčka by som bola veľmi rada, keby náš kraj mal ministra. To by nás posilnilo. Výsledky sme mali veľmi dobré. Odborníkov máme dostatok. Naša členská základňa by to uvítala,“ povedala dnes pre agentúru SITA Laššáková s tým, že o všetkom rozhodne v piatok predsedníctvo.

V Smere-SD sa diskutuje stále o obsadení niektorých ministerstiev. Ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny sa má stať podľa informácií agentúry SITA generálny manažér strany Ján Richter. Štátnym tajomníkom v tomto rezorte má byť Branislav Ondruš. „Ministerstvo práce z hľadiska orientácie strany Smer-SD je mimoriadne dôležitý rezort, na čele tohto rezortu musí byť človek, ktorý má nielen schopnosť manažovať veľmi náročné procesy, ale ktorý má aj určitú mieru sociálneho cítenia. Musí to byť rovnako človek, ktorý je veľmi blízko vnútorným štruktúram strany Smer-SD, pretože práve cez ministerstvo práce sa často formulujú priority našej strany,“ povedal dnes na tlačovej besede Robert Fico. Podľa neho Richter spĺňa všetky tieto kritéria do bodky.

Smer-SD už avizoval, že navrhne na post ministra spravodlivosti šéfa Slovenskej advokátskej komory Tomáša Borca. Fico tiež v médiách potvrdil, že ministrom financií bude Peter Kažimír, zdravotníctva Zuzana Zvolenská, diplomaciu bude viesť Miroslav Lajčák, školstvo Dušan Čaplovič, kultúru Marek Maďarič a rezortu vnútra bude šéfovať Robert Kaliňák. Ministrom dopravy sa má stať Ján Počiatek a ministrom pôdohospodárstva Stanislav Becík, ktorý už tento rezort raz viedol ako nominant Ľudovej strany-HZDS.

V Smere-SD majú na zostavenie vlády čas do piatka, keď zloženie nového kabinetu formálne schváli predsedníctvo strany, ktoré bude rokovať v Banskej Bystrici. Následne mená Fico oznámi prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu