Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nebezpečný známy smeráka Pašku: Podľa Gorily má kontakty na ukrajinskú mafiu!

Pavol Paška
Pavol Paška (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Podpredseda Smeru a bývalý šéf parlamentu Pavol Paška sa niekoľko rokov kamarati s kontroverzným podnikateľom a bývalým siskárom Miroslavom Gumanom. Uvádza to časopis Týždeň, podľa ktorého je tomuto človeku venovaná aj veľká časť spisu Gorila, kde sa okrem iného píše aj o jeho prepojení na ukrajinskú mafiu.

Guman má možno ešte horšiu povesť ako Marián Kočner, ktorý sa naposledy zviditeľnil kontaktmi so šéfom SaS Richardom Sulíkom. Práve tie Paška pred niekoľkými dňami podrobil kritike. Označil ich za "veľmi neštandartné."

Podľa Týždňa sa podnikateľ s Paškom stretával pomerne často práve v období, keď šéfoval slovenskému parlamentu. Chodil aj do budovy NR SR a údajne v nej strávil množstvo hodín. "Poznáme sa niekoľko rokov, občas sa stretávame. Pravdepodobne sme sa zoznámili cez chlapcov v Bratislave,“ priznal Paška.

Bývalému členovi tajnej služby a majitelovi SBS sa venuje aj spravodajský spis Gorila. Na dvoch stranách, ktoré sa mu venujú, sa píše napríklad aj to, že Gumanov bývalý zamestnávateľ pozorne sleduje jeho aktivity.

"SIS dlhodobo získava informácie k činnosti SBS Dynasty a jej hlavného predstaviteľa Miroslava Gumana. SIS získala niekoľko na sebe nezávislých informácií o únikoch utajovaných skutočností zo SIS smerom k tejto osobe a o jeho spolupráci so štruktúrami organizovaného zločinu,” píše sa v dokumente.

Guman mal údajne istej záujmovej osobe prezradiť identitu príslušníka tajnej služby, s ktorým sa mala stretnúť, čím sťažil preverovanie jej nezákonných aktivít. „Miroslav Guman tiež dlhodobo spolupracuje a udržiava priateľský vzťah s Martinom Babiarom, ktorý v SR reprezentuje záujmy ukrajinských skupín organizovaného zločinu,” uvádza Gorila. Obávaný Babiar si podľa polície údajne objednal zmrzačenie predsedu dozornej rady Chemko Strážske Milana Špaka. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu