Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kandidátka Smeru-SD bude podľa Fica bez prekvapení

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA – Kandidačná listina, ktorú dnes schválilo predsedníctvo Smeru-SD, bude podľa predsedu strany Roberta Fica bez prekvapení.

„Predsedníctvo sledovalo cieľ stability poslaneckého klubu. Smer-SD je jediná strana, z ktorej neodišiel ani jeden poslanec od roku 2002, odkedy bol v parlamente. Nepriestrelnosť klubu je pre nás mimoriadne dôležitá,“ povedal dnes Fico po rokovaní predsedníctva novinárom s tým, že vláda môže byť len vtedy stabilná, ak sa opiera o stabilné poslanecké kluby.

O menách na kandidátke do marcových parlamentných volieb Fico hovoriť nechcel. Kandidátku strana predstaví vo štvrtok. Podľa informácií agentúry SITA však na čele kandidačnej listiny bude za lídrom Ficom trojica podpredsedov strany v poradí Pavol Paška, Robert Kaliňák a Marek Maďarič. V prvej desiatke by mali byť aj ďalší podpredsedovia strany, niektorí bývalí ministri strany a tiež generálny sekretár Ján Richter. V druhej desiatke by mali byť krajskí predsedovia strany.

Fica teší, že sa nemusí vôbec starať a vynakladať energiu na vnútrostranícke spory. Všetku energiu môže vynakladať na prácu pre ľudí. Pri súčasnom volebnom systéme podľa Fica záleží vo voľbách na tom, ako je vnímaná celá strana v spoločnosti. „Obraz strany, vnímanie strany bude rozhodujúce, či získame viac ako vo voľbách v roku 2010." Pripomenul, že v roku 2006 Smer-SD vo voľbách získal 660 000 hlasov, o štyri roky na to 880 000 hlasov. „Chcel by som, keby ten výsledok bol minimálne na úrovni roku 2010 a pokiaľ možno aspoň o pár hlasov vyšší, pretože by sme sa blížili k historickým výsledkom, ktoré tu od roku 1993 neboli. Verím, že Smer-SD má potenciál na historický výsledok,“ vyhlásil.

Predčasné parlamentné voľby budú 10. marca 2012, strany majú predložiť kandidačné listiny do nedele 11. decembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu