Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Paška nepovedal, ako bude Smer hlasovať o priestupkovej imunit

Pavol Paška
Pavol Paška

BRATISLAVA - Predseda poslaneckého klubu Smer-SD Pavol Paška ešte nechce hovoriť o tom, ako budú hlasovať o návrhu na zrušenie priestupkovej imunity, ktorý majú poslanci prerokovať na poslednej schôdzi parlamentu pred voľbami.

"Musím zistiť, ako sa vlastne bude vyvíjať program národnej rady," vyhlásil Paška v relácii V politike v TA3. Chce si počkať, aké podľa neho politické divadlo pred voľbami predvedú práve tí, ktorí 18 mesiacov neboli schopní naplniť program. "Uvidíme, ako sa ten program bude vyvíjať, či sa vôbec imunita na program dostane," dodal. Predseda parlamentu Pavol Hrušovský (KDH) na to reagoval slovami "nehrajme tu všelijaké falošné hry". Z Paškových úst chcel počuť jednoznačnú odpoveď, či chcú alebo nechcú zrušiť priestupkovú imunitu. "My chceme veriť, že obmedzenie priestupkovej a trestnoprávnej imunity je rovnako dôležité pre všetkých," reagoval Hrušovský na otázku, prečo dávali do programu vlády tézu o imunite, keď koalícia nemala ústavnú väčšinu a na zrušenie trestnoprávnej imunity treba zmenu ústavy. Teraz je Hrušovský rozhodnutý urobiť všetko pre to, aby na blížiacej sa schôdzi parlamentu poslanci schválili návrh na zrušenie priestupkovej imunity. "Podľa vyjadrení predsedov poslaneckých klubov bývalých strán vládnej koalície verím tomu, že priestupková imunita (zrušenie) schválená bude," povedal.

Paška si myslí, že pred voľbami by aj parlament mal rokovať o návrhoch, ktoré sa dotýkajú problémov ľudí. "Chcem najprv vidieť, ako bude vyzerať schôdza národnej rady, čo sa bude diať aj s ostatnými veľmi dôležitými návrhmi, ktoré sa týkajú kvality života ľudí," povedal Paška v TA3 s tým, že poslanci Smeru predložili na schôdzu viacero návrhov zákonov a podľa postoja k nim budú postupovať. Podľa Pašku je zvláštne, že táto téma je zaujímavá pre dosluhujúcu pravicovú koalíciu teraz, pár týždňov pred voľbami. Pripomenul, že na schválenie návrhu zrušiť priestupkovú imunitu stačia hlasy bývalej koalície. Podľa jeho slov nemajú v Smere problém s podstatou návrhu, aj on sám v minulosti ako predseda parlamentu založil komisiu, ktorá sa okrem iného zaoberala možnosťou zúženia, resp. zrušenia imunity.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu