Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Dzurinda zaútočil na Lipšica: Okolo Gorily robí politický cirkus!

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda (Zdroj: SITA)

MODRA - Výroky niektorých politikov a cirkus okolo kauzy Gorila je iba politikárčením a zaváňa smiešnosťou. Novinárom to dnes povedal líder SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda aj v reakcii na dnešné konštatovanie ministra vnútra Daniela Lipšica (KDH), že SDKÚ-DS sa zatiaľ k vyšetrovaniu veľmi principiálne nestavia, skôr ho spochybňuje, čo vníma negatívne.

"Kto sa vyjadril k tomuto inkriminovanému spisu prvý po Troch kráľoch? Ja alebo Lipšic? Bol som prvý a moje stanovisko nenecháva nikoho na pochybách. Ak je pravdivá informácia, že viaceré z týchto podozrení pochádzajú z dielne SIS z jari 2006, svedčí to o tom, že sme boli vládou, ktorá chcela zametať problémy pod koberec, alebo práve naopak?" pýtal sa Dzurinda.

Tiež bol zvedavý, o čom to celé je. "Prečo to za štyri roky počas vlády Roberta Fica úrady nevyšetrili? Ja som čítal istú správu z preverovania polície, ktorá v januári 2010 končila konštatovaním, že nie je dôvod ani len začať trestné stíhanie. Prečo za rok a pol z toho minister vnútra Daniel Lipšic nevyrobil riadny politický škandál?" pýtal sa. Dzurinda zdôraznil, že problém sa neotvoril ani na zasadnutí koaličných rád a teraz dva mesiace pred voľbami sa z toho robí takýto cirkus. "Viete prečo robia takýto cirkus? Lebo každý sa snaží pred voľbami zaujať ako vie, nič iné to nie je, iba politikárčenie, ale toto nie je moja politika. Naša politika je ponúkanie riešení občanom," uistil.

Na margo vyjadrení politikov, že podozrenia zo spisu Gorila majú stúpajúcu tendenciu, Dzurinda odvetil, že už to zaváňa smiešnosťou, čo počúva. "Aké stupňujúce sa tendencie? Čo robil Lipšic rok a pol? Čo si robí kampaň takýmto nepekným spôsobom? Prečo nenechá konečne políciu, aby to prešetrila dobre?" uzavrel.

Líder SaS Richard Sulík dnes v televízii Markíza poznamenal, že minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) by mal po odvolaní šéfky Fondu národného majetku Anny Bubeníkovej v súvislosti s kauzou Gorila odstúpiť. Ako poukázal, pred nominovaním Bubeníkovej na tento post na výhrady voči jej osobe zo strany SaS reagoval Mikloš prebratím politickej zodpovednosti.

"Je osem týždňov pred voľbami a každý robí politiku tak, ako vie. Pán Sulík politikárčením a útokmi, my ponúknutím programu," reagoval Mikloš. Podľa jeho slov SDKÚ-DS ponúkla Bubeníkovú ako svojho nominanta. "SaS mala právo veta, nevyužila to. My jej stále dôverujeme, pani Bubeníkovej nebolo stále nič preukázané. Nech sa to dôsledne vyšetrí, ale robiť závery na základe materiálu, o ktorom nevieme, či je dôveryhodný alebo nie, sa mi zdá dosť problematické," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu