Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Analytik: Keď Figeľ vyzýva Fica na súboj, stavia sa za lídra pravice

Ján Figeľ
Ján Figeľ (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predseda KDH Ján Figeľ sa podľa analytika Jána Baránka výzvou predsedovi Smeru-SD Robertovi Ficovi na predvolebnú diskusiu v médiách stavia na post lídra pravice.

Ako uviedol Baránek dnes pre agentúru SITA, predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda sa momentálne zaoberá Gorilou, čím uvoľnil priestor, ktorý sa veľmi šikovne snaží obsadiť KDH. „Výzva Jána Figeľa najsilnejšej strane, znamená posun na miesto lídra. Keď niekto vyzýva najsilnejšieho na súboj, nemôže byť tretí, alebo štvrtý v poradí,“ uviedol Baránek.

Ak Fico prijme túto Figeľovu výzvu, je podľa Baránka veľká šanca, aby KDH tento postlídra pravice aj obsadilo. „Myslím si, že Fico by mal prijať túto výzvu. Bude to legitímny predvolebný súboj,“ dodal.

Líder kresťanských demokratov dnes vyzval predsedu Smeru-SD Roberta Fica na diskusiu nielen o jeho diaľničných sľuboch a dnešnej realite, ale na ešte podstatnejšiu rozpravu o viacerých záležitostiach, ktorým čelia občania na Slovensku. „O ekonomike a nezamestnanosti, o sociálnej sfére a verejných financiách. A musíme tiež riešiť reformu verejnej správy, zlepšiť zákonnosť, boj s korupciou a kriminalitou. Takáto rozprava pomôže občanom spoznať, v čom sa líši socialistické smerovanie a kresťanskodemokratická cesta pri riešení záujmov občanov a formovaní charakteru štátu,“ vyhlásil Figeľ dnes na Rade KDH v Žiline.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu